Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Sport
Održan 6. Trofej Amater kup za mlađe uzraste
Kraj lipnja rezerviran je za tradicionalni nogometni Trofej Amater kup koji je kroz 3 dana održan na terenima Stadiona Jelas.

 Organizator je bila Škola nogometa Amatera koja je na taj način održala svoj tradicionalni 6 turnir koji ove godine nije bio međunarodni iz poznatih razloga s korona virusom. S obzirom da je lipanj ove godine bio promjenjiv i vrlo kišovit za vrijeme održavanja ovogodišnjeg turnira kroz sva 3 dana vremenske prilike bile su dobre bez padavina.

Na ovogodišnjem 6. Međunarodnom Trofej Amater kupu za razliku od prošle godine uvedene su još dvije kategorije i to predlimačići koji su 2013. godište i mlađi te stariji pioniri za igrače rođene 2005. godine i mlađe. Uz njih, tu su još bili mlađi pioniri, limači i limačići. Prema tome u svih 5 kategorija ukupno je nastupilo 50 ekipa što je solidna brojka koja bi bila i veća da su došle ekipe iz BiH, dok su zbog korona virusa svoj dolazak otkazali ŠN Certissa iz Đakova, pa Vrapče iz Zagreba, Budućnost iz Rešetara i Nogometna akademija NOPO Legen iz Gornje Vrbe.

Od ekipa iz Slavonskog Broda nastupili su: Marsonia, Željezničar, Budainka Kolonija, Vinogorac i domaći Amater, dok su s područja Brodsko – posavske županije došli sastavi iz: Okučana, Ljupine, Oriovca, Brodskog Stupnika, Slobodnice, Kaniže, Bukovlja, Donje Vrbe, Sapca i Slavonskog Šamca.

Požeško – slavonsku županiju predstavljali su Slavonija iz Požege i Mladost iz Pavlovaca, dok je iz Vukovarsko – srijemske županije nazočna bila vinkovačka Cibalia. Iz Bjelovarsko – bilogorske županije nastupio je NK Garić iz Garešnice, dok je zagrebačku županiju predstavljala Škola nogometa Maksimir.

Među dječacima koji su 2007. godište i mlađi igrale su i djevojke iz oba slavonskobrodska kluba, Viktorije i Marsonije. Pogotovo se s mlađim pionirima odlično nosila ponajbolja igračica Viktorije Nika Pančić.

U najmlađoj kategoriji predlimačića koji su 2013. godište i mlađi u finalu je Marsonia s 3:0 nadigrala Slavoniju iz Požege. Za 3. mjesto je Amater s 2:0 bio bolji od Mladosti iz Pavlovaca. Kod limačića među 9 ekipa također je slavila Marsonia i to njihova prva ekipa koja je u finalu sa 4:1 nadigrala Cibaliju. Za 3. mjesto je drugi sastav Marsonije s 2:0 bio bolji od Amatera. U limačima je bilo 12 ekipa, a do naslova je došao Željezničar koji je bolje izvodio penale od požeške Slavonije. Domaćem Amateru jer i u ovoj kategoriji pripalo 3. mjesto nakon 3:0 pobjede nad Sapcima. Najbrojniji bili su mlađi pioniri te je među 15 ekipa do naslova došla Budainka Kolonija svladavši za 1. mjesto Željezničar s 5:1. U ovoj kategoriji 3. mjesto pripalo je drugoj ekipi Maksimira iz Zagreba. U najstarijoj kategoriji kod starijih pionira među 10 klubova u finalu je Marsonia s 5:4 nakon penala bila bolja od Željezničara nakon što je u regularnom dijelu bilo 2:2. Za 3. mjesto je Garić iz Garešnice s 2:0 svladao domaćina ovogodišnjeg turnira Amater.

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE