Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Sport
Odigran šah turnir za 22. godišnjicu ŠK Posavac
Prigodom proslave dvadeset i druge godišnjice postojanja, šah klub Posavac iz Ruščice, organizirao je Pozivni pojedinačni šahovski turnir Posavac 2020.

 Natjecanje se igralo u 7 kola, s vremenskim ograničenjem od deset minuta po igraču. Okupilo se 18 sudionika iz Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Požesko-slavonske županije. Glavni sudac turnira bio je Mato Opačak, nacionalni sudac sa pomoćnikom Zoran Ivanović, klupski sudac. Za seniore  i juniore dodijeljena su odličja, koje je sponzorirala tvrtka Topić Čišćenje iz Slavonskog Broda.

Nacionalni Majstor Mile Maras, član Šahovskog kluba Vina Markota iz Pleternice, imao je najviše uspjeha sa osvojenih 6 bodova te je osvojio prvo mjesto.

Drugi je bio majstorski kandidat Ivan Mihalj, član sahovskog klub Posavac, sa osvojenih 5 bodova.

Treće mjesto pripalo je prvokategorniku Zoran Ivanović iz šahovskog klub Posavac, sa osvojenih 5 bodova.  

Kod juniora  najbolji je bio prvokategornik Stjepan Damjanović iz ŠK Amater, Strizivojna sa 4 boda, drugi je bio Benjamin Grgurević iz ŠK Posavac, Ruščica sa 4 boda i treće mjesto osvojio je Marko Marković iz ŠK Amater, Strizivojna sa 3.5 boda.

Sve prisutne pozdravio je predsjednik kluba Mato Opačak, koji je istaknuo podatak da je klub za svoje 22 godine organizirao 383 turnira, gdje je nastupalo 8.429 igrača.  Zbog koronavirusa, COVID – 19,  strogo smo se pridržavali aktualnih protuepidemijskih mjera.

IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE