Vijesti - Kultura i obrazovanje
Brodportal
11.07.2020. 09:06:00
Obrtnička škola u Slavonskom Brodu mijenja naziv
Obrtnička škola u Slavonskom Brodu mijenja naziv. Županijska skupština dala suglasnost, očekuje se odluka nadležnog ministarstva

 Na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, koja je održana prošloga tjedna, jednoglasno je usvojena Odluka o promjeni naziva Obrtničke škole u Slavonskom Brodu. Riječ je o inicijativi koja je krenula iz same škole,

Dobro poznati prizor na samom ulazu u Obrtničku školu u Slavonskom Brodu, odlazi u prošlost. Ali ne samo zato što je u školi u tijeku energetska obnova koja će izmijeniti njen vanjski izgled, već i zato što bi škola uskoro mogla dobiti novo ime. Naime, nakon što je prošle godine uveden novi smjer, modni tehničar,   u školi je pokrenuta inicijativa za izmjenu naziva. Županijska skupština svoju suglasnost za taj potez već je dala, pa se još očekuje odobrenje nadležnog Ministarstva. Ako sve prođe po planu, ističe ravnateljica Anita Holub, škola će postati Obrtničko-tehnička. 

Uvođenje novih, tehničkih zanimanja, u prvom bi redu mnogo mnogo značiti učenicima, jer, kako navode iz škole, tim potezom otvorile bi im se nove mogućnosti, U ovoj ustanovi mladi mogu educirati za čak 16 različitih obrtničkih zanimanja, iz škole naglašavaju.

Školsku godinu koja je započela u dosad neviđenim okolnostima, u ovoj odgojno-obrazovnoj ustanovi nikako neće obilježiti samo epidemija, već i dugo potrebna energetska obnova. Osim s radovima u tijeku, kako se čini, uspješno se nose i ostalim izazovima. 

Učenici i njihovi roditelji, što svake godine potvrđuju i popunjena mjesta, ovu su školu već prepoznali. Jedina razlika je, što će je u budućnosti, zvati novim imenom. 

http://www.brodportal.hr/m/clanak/obrtnicka-skola-u-slavonskom-brodu-mijenja-naziv-27355
IZ KATEGORIJE
Politika
U Podvinju

Otvoreno prihvatilište za beskućnike

Tema
Mjesec posvećen zdravlju žena

23. siječnja - Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice

Tema
VIDEO

Liječnici pozivaju građane na preventivne preglede

Tema
Zimsko vrijeme

Nit' snijega, nit' hladnoće, vrijeme ni 'vamo ni tamo

Politika
Priopćenje Stožera CV

39 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, jedna preminula osoba od Covid-19