Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Sport
Nogometaši 'Omladinca' jedni su od kandidata za naslov
GORNJA VRBA - U 'Omladincu' iz Gornje Vrbe nisu mirovali ni ovo ljeto. Uz dovršetak i sređivanje nove tribine kao i novih svlačionica, uprava je radila na dovođenju novih igrača. Trener Pavković za novu sezonu ima još jaču momčad nego prošle sezone koja za cilj ima 1. mjesto i naslov prvaka u Međužupanijskoj ligi Brod / Požega. Glavni konkurent 'Omladincu' u borbi za naslov bit će 'Svačić' s kojim se baš u 1. kolu novog prvenstva sastaju u Starom Slatiniku.

 Za tjedan dana, točnije slijedeći vikend, počinje nova sezona u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Brod / Požega u kojoj će i dalje biti 14 klubova. U odnosu na prošlogodišnje prvo izdanje ovog natjecanja nema prvaka 'Slavonca' iz Bukovlja koji je otišao u viši rang i slavonskobrodskog 'Željezničara' koji je prestao s djelovanjem seniorske momčadi. Umjesto njih tu su 'Slavonac' iz Nove Kapele i 'Dinamo' iz Vidovaca i Dervišage. Prva sezona pokazala je da su klubovi iz Brodsko – posavske jači od onih iz Požeško – slavonske županije u kojoj ima jako puno dobrih terena.

 
Trebalo bi biti jako zanimljivo novo prvenstvo iz razloga što su se mnogi pojačali, a pogotovo 'Omladinac' koji je sigurno jači nego prošle sezone. Ovog ljeta ostali su bez Nemanje Prodanovića koji ima problem prelaska granice iz Bosanskog Broda zbog korona virusa, dok je napadač Patrik Mijić otišao u 'Međimurje' iz Čakovca. Lijevi bočni Filip Štefančić pristupio je novom međužupnijskom ligašu iz Nove Kapele, dok je vratar Kristijan Brkić u Sibinju. Od dolazaka su iz 'Željezničara' stigli, vratar Tomislav Knežević te vezni Toni Mrvelj i Marko Mišković. Pojačanje je dolazak iz 'Marsonije' mladog Karla Baričevića, dok će svoju karijeru u Gornjoj Vrbi pokušati oživjeti Danijel Vukoje iz Slobodnice koji je više od dvije godine bez ozbiljnog nogometa. U 'Omladinac' je iz 'Oriolika' ovo ljeto došao i stoper Antonio Jurević koji je u međuvremenu izrazio želju za odlaskom u 'BSK' iz Bijelog Brda što mu u Gornjoj Vrbi osporavaju.
 
Uz jaku momčad koju su složili u Gornjoj Vrbi neumorna Uprava radi na uređenju cijele infrastrukture kako bi se u slučaju plasmana u viši rang mogla dobiti licenca za nastup u tom natjecanju. Trener nogometaša 'Omladinca' Ivan Pavković s radom je počeo 3. srpnja te na popisu ima 20 igrača. Tijekom ovoljetnih priprema sastav iz Gornje Vrbe odigrao je 7 utakmica među kojima je i ona kupa protiv 'Marsonije'. Uz taj poraz, prošli vikend 'Omladinac' je poražen i u finalu svog memorijala od 'Sikirevaca', dok je protiv imenjaka iz Starog Topolja bilo 2:2. Uvjerljive pobjede izborene su s 8:0 protiv 'Graničara' iz Brodskog Varoša, pa s 5:0 nad 'Batrinom', dok je 'Slobodnica' nadigrana  6:2, a 'Tomislav' iz Donjih Andrijevaca s 5:1. U tih 7 utakmica najbolji strijelci kluba sa 6 golova su: Josip Ravlić, Ivan Martić i Ivan Rašić. Već u 1. kolu u nedjelju, 23. kolovoza ekipu iz Gornje Vrbe očekuje teško gostovanje u Starom Slatiniku kod 'Svačića' koji također u novoj sezoni želi na 1. mjesto.
 
Prije gostovanja u Starom Slatiniku u 1. kolu novog prvenstva Međužupanijske lige nogometaši 'Omladinca' ovog vikenda imaju posljednju provjeru. Naime, momčad trenera Ivana Pavkovića u nedjelju, 16. kolovoza od 18 sati gostuje u Donjoj Vrbi kod domaćeg 'Zvonimira'.
                                                                                                                

IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE