Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Sport
Nikola Birač i Borna Kujundžić osvojili zlato na Prvenstvu Hrvatske za mlađe uzrasne kategorije
U Rijeci 17. i 18. listopada održano je karate Prvenstvo Hrvatske u borbama za mlađe uzrasne kategorije.

 Uz poštivanje najvišeg epidemiološkog standarda, tijekom dva dana nastupilo je oko 500 natjecatelja iz 57 klubova u  67 kategorija. Natjecanje je održano bez publike, a u dvoranu su mogli ući samo natjecatelji prema ranije utvrđenom rasporedu i  satnici uz pratnju trenera.

Za Brodske karatiste, pod vodstvom trenera Horvat Nenada, nastupili su Leo Lamešić, Adrijan Jagnjić, Dani Avdagić, Nikola Birač, Borna Kujundžić, Dora Has i Ana Lujić, a osvojeno je četiri odličja (dva prva, dva druga i dva peta mjesta).

Nikola Birač  prošlogodišnje zlato sa PH potvrdio je i ove godine u odličnom nastupu a finalni meč sa domaćinom KK. Kastav iz Rijeke je bio prava sportska drama. U promjeni rezultata do samoga kraja Nikola je pobijedio rezultatom 4:3 i  time  postao prvak Hrvatske za 2020. godinu.

Borna Kujundžić sa četiri pobjede osvojio je  prvo mjesto. Do finala došao je visokom pobjedama nad predstavnicima Samobora (8:0), Lotos-Zagreb (3:1). Krk Croatia (9:2), a u finalu pobijedio je natjecatelja KK "CROHERC"_a.

Dora Has osvojila je drugo mjesto. Do finalne borbe pobijedila je natjecateljice Studenta iz Zagreba i  Krk Croatia. U finalnoj borbi koja je završila bez poena, pobjedu suparnici iz KK Jastreb dodijelili su suci izjašnjavanjem (2:1).

Naš najmlađi natjecatelj Leo Lamešić  (rođ 2010. ) u svom prvom nastupu na PH osvojio je drugo mjesto i ugodno iznenadio stručni stožer KK. Slavonski Brod. U eliminacijskom dijelu pobijedio je natjecatelje KK. "Sokol" Split i KK Delta iz Rijeke. Finalnu borbu izgubio je od nešto iskusnijeg natjecatelja Krk Croatia.

Adrijan Jagnjić na svom prvom državnom prvenstvu osvojio je peto mjesto.

Naša perjanica u borbama i katama je nažalost u borbi  koju je  rezultatski vodila, 15 sekundi prije kraja dobila diskvalifikaciju  zbog kontakta,  te time i izgubila pravo da brani prošlogodišnje odličje sa PH.  Popravni za Anu je već ovaj vikend na prvenstvu Hrvatske za kadete, juniore, U21  koje će se održati u Rijeci.

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE