Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Sport
Neočekivani poraz pretkadeta Slavonskog Broda 1946
Do sada su u natjecanju skupine B u Ligi Slavonije i Baranje za igrače koji su rođeni 2005. godine i mlađi pretkadeti Slavonskog Broda 1946 bili bez poraza.

 Doduše imali su 1 od Osječana koji su otišli u Jedinstvenu ligu Hrvatske pa im se on neće računati. U 9. kolu ekipa trenera Igora Kovačevića na domaćem terenu ugostila je Belišće protiv kojeg su bili apsolutni favoriti za pobjedu. Međutim, ulogu favorita u ovom susretu Brođani nisu opravdali.

S obzirom da su u prvom dijelu sezone pretkadeti Slavonskog Broda 1946 u Belišću zabilježili pobjedu s 30 koševa prednosti očekivali su slično i u ovom susretu. Međutim, najteže su utakmice one u kojima se podcijeni protivnika. To se upravo dogodilo mladim pretkadetima Igora Kovačevića koji nisu mogli preskočiti psihološku barijeru. Poklopilo se da im je jako nedostajao prvi organizator igre i ponajbolji strijelac Fran Carević, dok su s druge strane gosti iz Belišće bili kompletni. Osim toga ekipa koju vodi trener Mario Koprivnjak odigrala je svoju najbolju utakmicu u sezoni koja im je donijela senzacionalnu pobjedu sa 68:51 koju baš nitko u Belišću nije očekivao.

Pretkadeti Slavonskog Broda 1946 imali su početno vodstvo od 2:0 i 4:2 te nešto kasnije 6:4 i 10:6. Sve je upućivalo na to da će kako utakmica bude odmicala Brođani povećavati svoju prednost. Međutim, dogodilo se upravo suprotno. Košem Josipa Tadića Belišće u 9. minuti dolazi do prve prednosti na susretu za 12:10 i nitko nije mogao znati da će od  tog trenutka pa sve do kraja utakmice gosti biti stalno u vodstvu. Tako je nakon prve četvrtine bilo 17:13, a do poluvremena su pretkadeti Marija Koprivnjaka svoje vodstvo povećali na 31:22. U poluvremenu je domaći trener Igor Kovačević pokušao razbuditi svoje igrače, ali nije išlo budući u nastavku nisu uspjeli smanjiti razliku koja je uoči posljednje dionice otišla na 49:35. Do kraja Brođani ne da su smanjili prednost, već je ona otišla i na najvećih i konačnih 68:51 u korist pretkadeta Belišća. U pobjedničkoj ekipi je Luka Šušak postigao 22, Josip Tadić 16, a Moreno Šmit 14 koševa.

Kod pretkadeta Slavonskog Broda 1946 je Filip Sekulić ubacio 17, dok su po 12 poena ubacili Filip Sivrić i Lovro Orešković.

Tako su mladi Brođani nakon 6 uzastopnih pobjeda doživjeli prvi poraz u sezoni koji im neće ugroziti vodeću poziciju u svojoj skupini. U sljedećem kolu pretkadeti Slavonskog Broda 1946 u nedjelju, 26. siječnja od 10 sati gostovat će u Oriovcu kod Rekord Tima. 

 

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE