Vijesti - Tema
Brodportal
02.19.2021. 15:14:00
Najveća općina u Brodsko posavskoj županiji obilježava svoj dan
SIBINJ - Odavanjem počasti Sibinjskim žrtvama kao i svim poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata te svetom misom u župnoj crkvi, Općina Sibinj obilježila je svoj Dan te 86. obljetnicu pogibije osmorice seljaka iz odvoračkih sela koje su 19. veljače 1935. mučki ubili pripadnici tadašnjeg režima.

 Počast su im odali župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, čelnici Općine Sibinj, predstavnici političkih stranaka i Osnovne škole 'Sibinjskih žrtava', koja također proslavlja svoj dan i 260. obljetnicu prve škole u Sibinju. 

 
U protekloj godini, pandemiji unatoč, postigla je ova Općina jako puno, za primjer brojnim drugim u Brodsko posavskoj županiji, rekao je župan Marušić i zahvalio općinskom čelništvu na uspjesima i suradnji sa Županijom.
 
Novi dječji vrtić, obnovljeno središte Sibinja, nova ravsjeta u naseljima općine, niz poticajnih programa za mlade obitelji i poduzetnike – samo je dio realiziranih projekata kojima se pohvalio općinski načelnik Josip Pavić. A od novih projekata za ovu godinu najavljuje izgradnju novog Vatrogasnog doma i konačno početak realizacije sustava vodoodvodnje u okviru projekta Brod 2.
 
Slavlju dana svoje općine pridružili su se i najmlađi, polaznici sibinjskog dječjeg vrtića, pripremivši izložbu svojih likovnih radova u središnjem parku. 
http://www.brodportal.hr/m/clanak/najveca-opcina-u-brodsko-posavskoj-zupaniji-obiljezava-svoj-dan-28156
IZ KATEGORIJE
Tema
Prognoza

Copernicus: Pomoć alergičarima kako počinje sezona peludi

Vjera
NADBISKUP ĐURO HRANIĆ UPUTIO PORUKU VJERNICIMA

"Ograničite slavlja svete Krizme i Prve pričesti na najužu obitelj i kumove!"

Politika
Priopćenje Stožera CV

21 nova pozitivna osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Politika
HDZ-ova UZDANICA ZA OPĆINU ORIOVAC

Jelena Ivezić (37) - kandidatkinja HDZ-a za novu načelnicu Općine Oriovac

Tema
NOVA IZDANJA

Slavonski umirovljeni pirotehničar napisao knjigu o razminiranje domovine uključujući i brodski kraj