Sport - Nogomet
Brodportal
02.22.2021. 09:04:00
MV Croatia priprema se za nastavak prvenstva
Slavonskobrodski Županijski nogometni drugoligaš skupine C MV Croatia nalazi se u pripremama za nastavak svog prvenstva.

 Svi klubovi u županijskim ligama nadaju se da će im se 28. ožujka dopustiti igranje prvenstvenih utakmica, dok do tada mogu nesmetano trenirati i odigravati međusobne trening utakmice. Nakon svih problema koje su imali prošle godine kada su u MV Croatiji ostala samo 2 igrača, u ljeto 2020. godine uspjeli su se ekipirati te su počeli ovogodišnje prvenstvo. Najviše zasluge za to imaju bivši predsjednik Anto Duspara i Miroslav Jozić te pogotovo današnji trener Željko Didović koji je okupio veliku većinu igrača i novi predsjednik Mirko Lipovac.

Trener Didović danas u kadru ima 22 igrača te se radi 4 puta u tjednu, dok vikendom igraju međusobnu utakmicu. Ove zime nitko nije napustio MV Croatiju, dok su tu 3 nova imena koja su se vratila u klub. To su Jakov Blažević koji je bio u BONK-u iz Bebrine, Filip Gusak iz Mladosti Bicko Selo i Željko Stojanović kome je posljednji klub bila Šokadija iz Šumeća. U klubu puno više očekuju od Antonija Prgometa i Roberta Duspare koji su u jesenskoj polusezoni odigrali samo dvije utakmice, a sada su se oporavili od ozljeda te će na njih trener Didović moći računati od 1. kola u nastavku prvenstva.

U MV Croatiji su tijekom 2020. godine uređene klupske prostorije, dok treninge imaju u noćnim uvjetima na pola glavnog terena kojeg pokriva rasvjeta. U klubu za sada nemaju mlađe uzraste jer ih prema propozicijama natjecanja ne moraju imati. Iz MV Croatije upućuju veliku zahvalu Školi nogometa Marsonije i predsjedniku Igoru Đakoviću i treneru Marijanu Zovku na donaciji dresova i ostale opreme za nesmetani rad kluba.  

Do sada je MV Croatia odigrala jednu trening utakmicu i to protiv kadeta Željezničara, dok su im u planu susreti protiv Slavena iz Trnjana i Šokadije iz Šumeća.

http://www.brodportal.hr/m/clanak/mv-croatia-priprema-se-za-nastavak-prvenstva-28170
IZ KATEGORIJE
Atletika
Atletika

Atletičari "Marsonije" odlični u subotu u Osijeku

Nogomet
VIDEO

Teška povratnička sezona u Prvoj županijskoj ligi za Gardun iz Garčina

Ostalo
Boks

Sjajni mečevi 2. kola Prve HBL

Nogomet
3. HNL - istok

Marsoniji bod u Čepinu u utakmici bez golova

Košarka
Košarka

Visoka pobjeda košarkašica Broda na Savi