Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Sport
Mladi kuglači Zanatlije U-18 podbacili na ekipnom PH
Slavonski Brod na kuglani Vijuš bio je domaćin ekipnog Prvenstva Hrvatske do 18 godina na kojem su nastupili oni koji su rođeni 2001. godine i mlađi.

 Naslov od prošle godine branio je slavonskobrodski Zanatlija koji je na domaćem terenu bio među favoritima. Na kraju Brođani nisu uspjeli obraniti prošlogodišnji naslov te su završili na 4. mjestu.

Na ovogodišnjem ekipnom Prvenstvu Hrvatske nastupilo je 8 klubova koji su došli iz: Zagreba, Osijeka, Zaboka, Delnica, Novske i Slavonskog Broda. Natjecanje je bilo klasično te je svaki igrač na sve 4 staze imao ukupno 120 pokušaja, odnosno 30 po svakoj stazi. U ekipni su 4 igrača i zbroj svih učinaka davao je konačni plasman ekipe. Ovo natjecanje nije moglo proći bez izbornika svih mlađe uzrasnih kategorija Hrvatske kuglačke reprezentacije Zdenka Sušca.

Prvi je za Zanatliju bacao Mario Drempetić koji je dan ranije odigrao prvenstveni susret Druge lige – istok. Uza sve to u toj je utakmici nastupio nedovoljno zaliječen, ali je unatoč svemu imao solidan rezultat od 534 oborena čunja.

Nakon Drempetića svojih 120 pokušaja imao je Josip Buzgo koji je imao skromnih 486 srušenih čunjeva, ali je nadu domaćima vratio Duje Matić s 539 što je bio najbolji rezultat kod Zanatlije.

Tako je sve za mlade kuglače Zanatlije na ovom ekipnom PH do 18 godina bilo u rukama Svena Marića. On je također načet ozljedama i zbog toga nije nastupio dan ranije za prvu ekipu protiv osječkog Monte monta kako bi izdržao sve napore na ovom natjecanju.

Na kraju unatoč velikoj želji Sven Marić nije uspio te je baš kada je najviše trebalo imao svoj najslabiji učinak u cijeloj sezoni od 484 oborena čunja. To je postavu Zanatlije do 18. godina dovelo do 4. pozicije, dok je ekipni prvak Hrvatske u ovom uzrastu postala Grmoščica iz Zagreba ispred Zaboka. Od pojedinačnih rezultata najbolji je imao Karlo Boroš iz Grmoščice s 570 oborenih čunjeva, dok je drugi najbolji bio Karlo Petranović iz Delnica s učinkom od 557.

Za razliku od prošle godine u postavi Zanatlije nije bilo Lovre Buzova koji zbog godina više nema pravo igranja za ovaj uzrast. Poznato je da je on prošle godine proglašen za najboljeg igrača u Hrvatskoj do 18. godina te se vidjelo da ga ove godine njegovi suigrači nisu uspjeli zamijeniti. Da su Drempetić i Marić bili zdravi jamačno bi rezultat na ovom ekipnom državnom prvenstvu za Brođane bio puno bolji.

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE