Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Vijesti
Među devet novozaraženih jedan i u Brodsko-posavskoj županiji, u Hrvatskoj ukupno 65 oboljelih od koronavirusa
U Hrvatskoj je zabilježeno 65 slučajeva zaraze koronavirusom, potvrđeno je devet novih slučajeva.

 Jutros u 9:30 održana je i izvanredna konferencija za medije županijskog Stožera civilne zaštite na kojoj je objavljeno da je potvrđen i jedan slučaj u Slavonskom Brodu. 

"Od danas je i Brodsko-posavska županijana listi županija koje imaju oboljelog od koronavirusa, imamo jednog oboljelog u Slavonskom Brodu", rekao je Stjepan Bošnjaković, načelnik Stožera civilne zaštite.

"U nedjelju se javila osoba koja se javila s povišenom temperaturom, došla u četvrtak, bila u samoizolaciji, u nedjelju je primljena u Opću bolnicu, dobrog je stanja, stara je između 40 i 50 godina. Nastavni zavod za javno zdravstvo radi na kontaktima oboljele osobe. Članovi obitelji su bez simptoma i zdravi su. Osoba je zaražena u kontaktu s drugom osobom u stranoj državi koja je također pozitivna", rekao je Ante Cvitković, ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo te dodao da je više od 580 osoba pod nadzorom.

"Jučer je u bolnicu primljen pacijent koji je testiran i jutros je došao pozitivan nalaz. Pacijent je hospitaliziran, ima blagu vitalnu sliku, inače je bio dobrog zdravlja. Pacijent nije bio u cijeloj bolnici nego je odmah dovezen u kliniku za izolaciju. U ovom trenutku imamo pet osoba u samoizolaciji, nemaju simptoma, čekamo rezultate, ali očekujemo da će biti negativni", rekao je Josip Samardžić, ravnatelj Opće bolnice "Dr. Josip Benčević" te dodao je riječ o osobi sa zapada županije iz Nove Gradiške. 

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je jutoros 9 novih slučajeva zaraze koronavirusom na redovitoj konferenciji za medije. Do sada ukupno izliječene četiri osobe. 630 kontakata je pod nadzorom.

'Slika je i dalje vrlo dobra i učinit ćemo sve da tako i ostane, ali izvjesno je da broj oboljelih može rasti'', rekao je ministar Beroš te dodao:

"Svi oni iznad 65 ili 70 godina, na njih apeliramo da ostanu u svojim kućanstvima. Organizirat ćemo sve da im dostavljamo sve što im je potrebno. Ako sačuvamo stariju populaciju, sustav će biti očuvan i biti će moguće njegovo pravilno funkcioniranje", poručio je ministar.

"Koliko imam informacija, nema teže oboljelih među ovih devet novooboljelih", poručila je ravnateljica Infektivne klinike Alemka Markotić.

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE