Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Sport
Košarkašice Brod na Savi odigrale sjajno prvo poluvrijeme u kojem su postigle čak 50 koševa
Poraz košarkašica Broda na Savi u derbiju kola od vodeće Murse

 Košarkašice Broda na Savi protiv favorizirane Murse iz Osijeka odigrale su dobru utakmicu u 6. kolu Druge lige – istok. Bio je to ujedno i derbi kola budući su Brođanke na ljestvici bile na 2. mjestu sa samo jednim porazom i to baš u Osijeku. Sada su igračice trenera Rimarčuka htjele Mursi uzvratiti za taj poraz, ali u tome nisu uspjele te su poražene s 89:71.

Prvo poluvrijeme između košarkašica Broda na Savi i Murse bilo je sjajno. Bilo je to najboljih 20. minuta koje je ova ekipa odigrala od kada ju vodi Dražen Rimarčuk. Gledatelji su vidjeli puno dobrih poteza na obje strane da ih je teško sve nabrojati. Raspoložene su prije svega bile sve domaće igračice, dok je s druge strane Mursa davala pravovremen odgovor. Bilo je tu puno trčanja, puno energije, puno promjene ritma te kada jedna ekipa za prvo poluvrijeme ili 20. minuta postigne čak 50 koševa zvuči nestvarno pogotovo što se radi o ženskoj košarci.

Ako su mlade Brođanke u kojoj najstarije igračice imaju 17. godina odigrale sjajno prvo poluvrijeme što tek reći za Petru Šimunić iz Murse. Ona je uvijek imala odgovor na dobru igru Broda na Savi te je uz 29 koševa trice gađala odličnih 7 od 10. Uz nju je Lara Vuksanić postigla 13, Martina Kujundžić 12, a Ksenija Šarlija 10 koševa.

Košarkašice Broda na Savi bile su u većem dijelu prve četvrtine u vodstvu koja je s 27:24 otišla na njihovu stranu. Početkom druge dionice igračice trenera Rimarčuka imaju najvećih +8 za 32:24 te su stalo bile u predosti sve do poluvremena na koje se otišlo s 50:45. Najveće pitanje za nastavak bilo je mogu li Brođanke u nastavku utakmice odigrati na tako visokom nivou kako su igrale prvo poluvrijeme. Odgovor je da nisu mogle s obzirom da se radi o mladim djevojkama, dok su se očito ispraznile u prvih 20. minuta. S druge strane je Mursa koju vodi trener Goran Gunjević odlična ekipa koja nije padala s igrom. Za početnih 5. minuta u drugom poluvremenu domaće nisu postigle niti koš, a Mursa je serijom od 12:0 otišle na 57:50, dok je na kraju treće dionice to još povećano na 73:56. Do kraja su Osječanke sigurnom igrom čuvale prednost do konačnih 89:71.

Gledajući u kojem sastavu igra Mursa ove sezone u Drugoj ligi – istok, dojma smo da je ova ekipa jača od one koja je prošle sezone igrala u Prvoj ligi. Najveći posao Osječanke su napravile u obrani s obzirom da su najbolju igračicu Broda na Savi Editu Poljac spustile na 10 koševa. Najučinkovitija sa 16 ubačaja bila je Nika Kurdija, dok vrijedi izdvojiti odličnu igru Klare Rimarčuk (najbolja utakmica u karijeri za prvu ekipu) koja je ubacila 13 poena, dok je 1 manje postigla jednako dobra Ana Ilakovac.

U slijedećem kolu košarkašice Brod na Savi će na gostovanje u Koprivnicu kod ekipe koja im je izravni suparnik u borbi za 2. mjesto koje vodi u Ligu za prvaka. U slučaju plasmana u to natjecanje Brođanke bi si produžile sezonu na 10 novih jakih i kvalitetnih utakmica.

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE