Vijesti - Kultura i obrazovanje
Brodportal
12.02.2020. 14:53:50
Kako su se do sada škole snašle u covid situaciji?
Kako je do sada funkcionirala nastava u srednjim školama u vrijeme epidemije? Izlasci učenika i neodgovorno ponašanje, predstavljaju najveći rizik.

 Prije početka školske godine, bilo je mnogo pitanja na koji će se način odvijati nastava u srednjim i osnovnim školama. Trenutno se nastava u većini srednjih škola odvija u učionicama. Kako su se škole ali i učenici prilagodili novo nastaloj situaciji te koliko su se do sada pridržavali mjera, provjerila je ekipa SBTV-a.

450 učenika raspoređenih u 25 razrednih odjela, pohađa Ekonomsko-birotehničkoj školi u Slavonskom Brodu. Održati nastavu po svim epidemiološkim pravilima nije ni malo lagan zadatak.   Iako je do sada bilo desetak razreda u samoizolaciji, to jest, na online nastavi, ravnatelj Mato Čaklovac je s dosadašnjim razvojem događaja, ipak zadovoljan.

Sa COVID situacijom zadovoljni su i u Srednjom medicinskoj školi Slavonski Brod, posebno kada se gleda prosjek učenik i osoblja koji su morali u samoizolaciju. Velikih problema su imali satničari, koji su morali kombinirati i raditi na planu nastave, a nerijetko se on mijenjao i na dnevnoj razini.

Iz Ekonomske škole napominju najmanji broj učenika zarazio u samim školama. Smatraju da su najveći rizik izlasci i druženja učenika izvan školskih objekata.

A bili u školi ili vani, vidimo da je odgovorno ponašanje najbolji lijek za suzbijanje zaraze.

http://www.brodportal.hr/m/clanak/kako-su-se-do-sada-skole-snasle-u-covid-situaciji-27550
IZ KATEGORIJE
Pozitiva
VIDEO

Brođani rade kućicu za obitelj iz Nebojana

Politika
Priopćenje Stožera CV

43 nove pozitivne osobe u Brodsko-posavskoj županiji, jedna preminula osoba od covid-19

Pozitiva
VIDEO

Završena opsežna obnova još jednog dijela novogradiške bolnice

Crna kronika
Prijevara u gospodarskom poslovanju

Platio više tisuća kuna za korištenje automobila, koji mu nikada nije isporučen

Crna kronika
U Starom Petrovom Selu

Zbog neprilagođene brzine dvije osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći