Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Sport
Kajak kanu klub Olimpik slavi 8. rođendan
Prije točno 8 godina je osnovan kajak kanu klub Olimpik.

 Ime je dobio 2012. godine kada su se dva najistaknutija Hrvatska kajakaša pripremala za najveća svjetska natjecanja i to Antun Novaković za Turnir olimpijskih nada (neslužbeno svjetsko prvenstvo mlađih dobnih uzrasta) i Marko Lipovac za svjetsko prvenstvo i kvalifikacije za olimpijske igre.

Klupski treneri su Miroslav Lipovac, Marko Lipovac i Vedran Božić te pomoćni Dunja Lipovac i Zlatko Stanić koji u klubu rade maksimalno profesionalno i ozbiljno uz podršku predsjednice kluba gđe. Vlaste Novaković. Kako samo ime kluba kazuje, cilj nam je jednog dana imati olimpijca, za sada smo na dobrom putu. 

"Krenuli smo sa 0 članova, 0 čamaca, 0 vesala i bez prostorija, točnije iz dva limena kontejnera na "goloj" livadi bez struje, vode i grijanja da bi 8 godina kasnije klub napravio niz od čak 5 godina uzastopnih titula prvaka Hrvatske, imao najviše reprezentativaca te oko 150 registriranih članova kluba. Ponajviše raduje činjenica da smo imali vice prvaka svijeta i prvaka europe u liku Antuna Novakovića", kažu u KKK Olimpik. 

Uz sve navedeno grad je uložio 10 milijuna kuna kako bi se sagradio novi kajakaški dom kakav su brodski kajakađi i kanuisti rezultatima i trudom zaslužili, a koji jedan od najmodernijih i najboljih u svijetu.

Kruna dosadašnjeg rada je dobivanje organizacije europskog prvenstva u maratonu u Slavonskom Brodu za 2023. godinu, a koji će biti možda i jedan od najvećih sportskih događaja koje smo u gradu ikada imali. Natjecanje koje privuče do 30 europskih zemalja sa nešto manje od 500 sportaša biti će prava promocija Slavonskog Broda diljem europe i svijeta!

"Ovom prilikom klub želi zahvaliti svima koji su bili na dosadašnjem putu uspjeha i stvaranja jedne pozitivne sportske priče u našem gradu. Sretan nam 8. rođendan i plovimo i dalje prema još većim uspjesima", zaključuju KKK Olimpik.

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE