Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Vijesti
Hoće li se zatvoriti granica prema Bosni i Hercegovini?
Loša epidemiološka situacija u susjednim zemljama. Prijeti li zatvaranje graničnih prijelaza prema Bosni i Hercegovini?

 Da popuštanje mjera u suzbijanju koronavirusa, može imati i posljedice ako se građani ne ponašaju odgovorno, dokaz su brojni novi slučajevi zaraze u nama susjednim zemljama. Jedna od njih je i Bosna i Hercegovina.

Iako većina građana ne želi ni čuti za zatvaranje granica, oprez postoji. U Bosni i Hercegovini unazad nekoliko dana raste broj oboljelih. U nedjelju su potvrđena 62 nova slučaja zaraze. Trenutačna situacija potaknula je polemike oko mogućeg zatvaranja granice. Na sve su spremni i u županijskom Stožeru civilne zaštite iz kojeg ističu, pomno pratimo razvoj situacije u susjednim zemljama. Trenutačna situacija s epidemijom u Hrvatskoj je pod kontrolom, ali uvezenih slučajeva iz drugih zemalja još uvijek ima, stoga je to i najveća briga. 

Dok se o svemu polemizira, brojni Brođani koriste priliku otići u Bosanski Brod. Razlozi – od onih sentimentalnih do financijskih. Stanje u susjednim zemljama dokaz je da u slučaju manje nepažnje sve dobro što je učinjeno po pitanju suzbijanja epidemije, vrlo brzo može pasti u vodu.

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE