Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Sport
Graničar iz Brodskog Varoša s pravom računa na visok plasman u 2. ŽNL skupini B
Prema svim najavama i sada nakon što je odigrana polovica utakmica u jesenskoj polusezoni može se reći da je Druga ŽNL skupina B najkvalitetnija od sve četiri koje su od ove sezone formirane.

 Nakon 7. kola na vrhu je bez poraza Vinogorac iz Brodskog Vinogorja kojeg prate Dubrava iz Zadubravlja, Posavac iz Ruščice, Graničar iz Brodskog Varoša i Amater. To je 5 klubova koji će se u ovoj skupni B boriti za naslov i plasman u viši rang, odnosno u Prvu Županijsku ligu. Vinogorac je opravdao ulogu jednog od favorita, baš kao i ekipe iz Zadubravlja i Ruščice koje su im na bod, odnosno na 3 zaostatka. Malo veći bodovni minus, ali uz utakmicu manje imaju Graničar iz Brodskog Varoša i Amater od kojih se ipak očekivalo puno više, pogotovo se to odnosi na ekipu s Jelasa. Prije prvenstva Graničar je trebao igrati u zapadnoj skupini Prve ŽNL, međutim, klub iz Brodskog Varoša odlučio je ne igrati u tom natjecanju, već ostati među županijskim drugoligašima.

Nogometaši Graničara iz Brodskog Varoša do sada su u prvenstvu odigrali 6 utakmica te imaju 3 pobjede, dvije neodlučene i 1 poraz. Na svom terenu imaju sve pobjede od kojih je najvažnija ona nad Posavcem iz Ruščice, dok su još dobili ekipe iz Donje Bebrine i Klokočevika. Neodlučeno 4:4 bilo je u Zdencima premda je Graničar imao vodstvo od 3:1 i 4:2. Također vrijedan bod osvojen je prošlog vikenda na Jelasu u susretu s Amaterom koji je završio bez golova 0:0. Jedini poraz doživljen je u Zadubravlju u kojem je ekipa trenera Luke Petrovića imala vodstvo od 2:0, ali je domaća Dubrava napravila preokret za svoju pobjedu s 3:2.

Upravo je Kolovrat predvodnik mladih igrača koji su u Graničaru, dok trener Petrović na popisu ima 26 imena. Ovo ljeto i tijekom jeseni iz kluba su otišli: Ćosić, Kokanović i Tipurić, dok je nekoliko igrača na radu u inozemstvu. Ante Ćurković ima zdravstvenih problema, dok je Matej Opačak kažnjen sa zabranom neigranja od 4. mjeseca. Dobra vijest je da od 3. kola stalno igraju iskusniji igrači Ivan Matijević i Mario Mioč koji puno znače za ovu momčad.

Prema tome u dosadašnjim utakmicama nogometaši Graničara iz Brodskog Varoša pokazali su da imaju kvalitetu te da s pravom računaju na visok plasman.

Pred ekipom trenera Luke Petrovića je danas od 15 sati u Varošu domaći susret protiv posljednjeplasirane Selne, dok ih nakon toga očekuje gostovanje u Trnjanima kod pretposljednjeg Slavena. Te dvije na papiru lakše utakmice bit će priprema za pretposljednje 10. kolo u kojem će 1. studenog u Varošu u derbiju gostovati Vinogorac.

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE