Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Sport
Gabrijel Veočić najbolji boksač u Sarajevu
Ovog vikenda održan je međunarodni turnir Hakija Turajlić u Sarajevu. Za reprezentaciju Hrvatske nastupili su Marko Pudić u kategoriji 56 kg, Gabrijel Veočić u kategoriji 75kg te Renato Dodik u +91kg.

 Marko Pudić je izgubio odlukom sudaca u izjednačenom meću protiv domaćeg boksača Benjamina Abazovića iz Bosne i Hercegovine, Renato Dodik odboksao je neriješeno protiv domaćeg boksača Andreja Vujića dok prvo ime reprezentacije mlađih seniora Gabrijel Veočić odnosi pobjedu protiv reprezentativca iz Srbije Almira Memića. Gabrijel Veočić je nagrađen pljeskom publike nakon svake runde pokazavši zavidnu tehniku.

Komisija za dodjelu priznanja u sastavu: Damir Škaro ( brinca sa Olimpijskih igara u Seoulu 1988), Mirko Puzović (bronca sa Olimpijskih igara u Los Angeles 1984), Tadija Kačar ( srebro sa Olimpijskih igara u Montrealu 1976) Dragan Vujković ( srebro sa svjetskog prvenstva u Havani 1974) i Almedin Fetahović (zlatna medalja sa mediteranski igara u Francuskoj 1993)  dodijelili su pehar za najboljeg boksača Gabrijelu Veočiću uz obrazloženje da jedan od najvećih nada ovih prostora.

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE