Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Vijesti
Europe Direct organizirao međunarodnu izložbu likovnih dječjih radova o solidarnosti i humanosti
Europe Direct Informacijski centar Slavonski Brod organizirao natječaj u likovnom izražavanju "Dječja solidarnost i humanost". Na natječaj se prijavilo gotovo 300 radova.

 Kako bi potaknuo djecu i mlade na sudioništvo u izgradnji zajedničke europske budućnosti u kojoj će solidarnost i humanost biti jedne od najcjenjenijih vrijednosti, Europe Direct Informacijski centar Slavonski Brod, u suradnji s Europskim domom Slavonski Brod i Parlamentom mladih grada Slavonskog Broda, organizirao natječaj u likovnom izražavanju "Dječja solidarnost i humanost".  Na natječaj se prijavilo gotovo 300 radova djece predškolske i školske dobi iz cijele Hrvatske, ali i nekoliko europskih zemalja. Izabrano je i devet najboljih radova u tri kategorije.

Najbolji i izabrani radovi izloženi su u Gradskoj knjižnici, a svi na virtualnoj izložbi na stranicama Europe Directa. Uz predstavnicu Europskog doma Slavonski Brod Maju Kuzmić u stručnom povjerenstvu za izbor najboljih bile su i nastavnice likovne umjetnosti Snježana Kauzarić i Ivana Kulaš Krešić Među devet nagrađenih i jedan Brođanin, Jan Rački, učenik 4. razreda OŠ Antun Mihanović iz Slavonskog Broda.

Ovo je drugi kreativni natječaj Europa Direct informacijskog centra Slavonski Brod, prvi je organiziran prije dvije godine za likovne i literalne radove.

Odličan odaziv na ovogodišnji natječaj dodatni je poticaj slavonskobrodskom informacijskom centru Europa Direct za nastavak rada i nove kreativne natječaje.

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE