Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Sport
Domaći poraz s 3:0 odbojkaša Marsonije od Kitro Varaždina
Niti u svom drugom pokušaju kako bi na domaćem parketu došli do prve pobjede u sezoni Superlige odbojkaši Marsonije nisu uspjeli doći do pobjede.

 Bolji od njih bio je Kitro Varaždin koji je slavio pobjedu s 3:0 baš kao i prije 2 tjedna međimurski Centrometal iz Črečana. Međutim, za razliku od te utakmice sada su igrači trenera Milenka Lubine odigrali znatno bolje, ali ne dovoljno kako bi došli do prvog boda ili bodova u novoj sezoni.

U igri odbojkaša Marsonije za razliku od prije 2 tjedna i domaćeg susreta sa Centrometalom primjetan je veliki pomak u igri na bolje. Rezultat je isti, prema tome 3:0 za goste iz Varaždina, ali su Brođani u svakom setu bili jako blizu, dok su 2 seta izgubili na razliku. Varaždinci su jači u ovoj nego prošle sezone što pokazuju i njihovi rezultati te su nakon 4 odigrane utakmice na 3 pobjede, dok imaju 1 poraz i to s 3:2 na domaćem terenu od ove sezone odlične osječke Murse.

Trener odbojkaša Marsonije Milenko Lubina može biti zadovoljan s igrom svoje momčadi te se vidi rad u proteklom razdoblju kao i odigrane utakmice u prvenstvu. Podsjetimo da su Brođani u novu sezonu zbog pandemije korona virusa krenuli bez odigrane pripremne utakmice. Stoga trener Lubina kroz prvenstvo uigrava ekipu kao i nove igrače: Jadrana Popovića, Josipa Ilića i Antu Barišića.

U prvom setu Kitro Varaždin je imao stalnu, ali minimalnu prednost koju su sačuvali do kraja za 25:22. U drugom setu odbojkaši Marsonije bili su još bliže te je taj set ponovno otišao na stranu Varaždinaca, ali s 25:23. U trećem setu je momčad trenera Lubine bila najbliže osvajanju seta te su Brođani imali i set loptu koju nisu iskoristili da bi taj set kao i drugi s 2 razlike pripao Zagorcima za 27:25 što je značilo njihovu pobjedu s 3:0. Imali su gosti više koncentracije u samoj završnici svakog od 3 seta i to je presudilo pobjednika. Varaždinci su imali dobar blok kao i prijem koji je bio jednako kvalitetan i kod Marsonije. Za razliku od prve domaće utakmice protiv Centrometala u ovoj su Brođani itekako popravili servis kao i samu mirnoću u igri u kojoj su bili strpljivi za građenje poena. Svakako igra momaka trenera Lubine protiv Kitro Varaždina ohrabruje i budi nadu da će kako prvenstvo bude odmicalo i kada dođu ipak nešto lakši protivnici odbojkaši Marsonije igrati još bolje i samim time bilježiti pobjede.

Odbojkaši Marsonije jedini u Superligi nemaju boda, dok uz Split imaju najmanje odigranih utakmica i to samo 3. U slijedećem 6. kolu Brođani ovog petka gostuju kod trećeplasirane Rijeke koje je na omjeru 4-1, dok samo 2 dana nakon toga u nedjelju igraju odgođenu utakmicu iz 2. kola u Zagrebu protiv vodeće i neporažene Mladosti.

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE