Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Sport
Dobra premijerna drugoligaška sezona kuglača Zanatlije
Kuglači Zanatlije završili su uspješno svoju premijernu sezonu u Drugoj ligi – istok u kojoj su ostvarili glavni cilj, a to je ostanak u ligi. Nakon nekoliko godina borbe u Trećoj ligi u kojoj su stalno osvajali druga mjesta Zeleni su se napokon domogli Druge lige u kojoj su imali nekoliko zapaženih rezultata, ali najmlađu momčad u ligi.

 U natjecanju Druge Hrvatske kuglačke lige – istok Brodsko – posavska županija imala je 3 predstavnika. Najbolji plasman ostvarila je Nova Gradiška na 5. mjesto, dok su kuglači Broda na 6.-oj poziciji s bodom manje. Treći predstavnik bio je Zanatlija koji je na kraju u konkurenciji 12 klubova završio na 9 mjestu. Za njih je najvažnije da su 3 kola prije kraja s domaćom pobjedom nad drugom ekipom Osijeka osigurali ostanak u ligi. U cijelom prvenstvu Zeleni su zabilježili 9 pobjeda, jednu neodlučenu te su imali 12 poraza što je sasvim dobar učinak.

U novo drugoligaško prvenstvo kuglači Zanatlije nisu dobro krenuli s obzirom da su nakon prva 4. kola imali samo 1 bod. Nakon toga su na domaćem terenu dobili prvaka Belišće i već u slijedećem kolu doprvake Nove nade i to na gostovanju u Požegi. Te utakmice bile su ključne protiv najjačih klubova u ligi koje su pokazale da se Zanatlije mogu u ovom natjecanju nositi sa svima. Ostanak u ligi niti jednog trenutka nije dolazio u pitanje pa je stoga stručni stožer mogao prigodu svim mladim igračima. Jedan od standardnih u prvoj postavi uz Arijana Rukavinu, Marija Drempetića i Svena Marića je Lovro Buzov koji je na dvije utakmice imao najbolji učinak u svojoj ekipi. Njegov najbolji rezultat u ovoj sezoni bio je 569 oborenih čunjeva i to u ključnoj utakmici protiv druge ekipe Osijeka koju je Zanatlija dobio sa 7:1 te je na taj način teoretski osigurao ostanak u ligi.

U ovoj drugoligaškoj sezoni koja nije bila prekinuta zbog korona virusa, već je nastavljena i odigrana do kraja za Zanatliju je nastupilo čak 15 igrača. Daleko prvo ime među njima je Božidar Krajačić koji je 13 puta u 22 utakmice bio najbolji igrač u svojoj momčadi. Njegov najbolji rezultat bio je 586 oborenih čunjeva u domaćoj pobjedi sa 7:1 nad Obrtnikom iz Požege. Za novu sezonu među Zelenima neće biti većih igračkih promjena, dok je želja dolazak Igora Strugačevca iz Belišća s kojim bi jamačno porasle klupske ambicije.

Pred kuglačima Zanatlije sada je ljetni odmor tijekom cijelog srpnja, dok će novo okupljanje biti u kolovozu ukoliko epidemiološka situacija s korona virusom bude povoljna. Nova drugoligaška sezone trebala bi krenuti od jeseni negdje u listopadu.

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE