Sport - Ostalo
Brodportal
10.25.2021. 09:40:36
Brođani superiorno do finala
Ovog vikenda u Babinoj Gredi završen je posljednji treći krug Druge juniorske lige Istok.

 Ekipa ŠK Đuro Đaković pobijedila je sve svoje protivnike  i sa 100 % učinkom izborila nastup na finalu Juniorske lige Hrvatske, koje će se igrati u svom  uobičajenom terminu, za vrijeme uskršnjih praznika 2022.

Drugo mjesto zauzeli su šahisti osječkog „Ferita“, treći su Vinkovčani, dok ostale ekipe nisu imale kvalitete da pridruže borbi za vrh.

Za Brođane su nastupili Jurakić Lukas, Tuković Dario, Drempetić Mario, Babler Jan i Ivančević Filip. 

Podsjetimo, na ovogodišnjem Juniorskom prvenstvu Hrvatske, Jurakić Lukas  je pobijedio u konkurenciji  do 17 godina,  Tuković Dario treći je hrvatski junior do 19 godina, a također brončani je Babler Jan među kadetima do 13 godina.

Posljednji treći krug juniorske lige Istok odigran je ovog vikenda u Babinoj Gredi. Očekivao se veliki derbi i odluka o pobjedniku u izravnom  susretu velikih rivala, Osječana i Brođana, koji su nakon šest kola postigli sve pobjede. 

Međutim, njihov meč je bio lišen napetosti i uzbuđenja, jer su mladi Brođani superiorno naprašili najvećeg rivala. Bilo je glatkih 4 : 0.

Svi članovi brodske ekipe osvojili su medalje i u pojedinačnoj konkurenciji.

Jurakić Lukas je na prvoj ploči postigao 7 pobjeda iz 7 partija. Stopostotni  učinak imaju još Tuković Dario (2/2) i Ivančević Filip /6/6) , Babler Jan je ostvario 6 iz 7, a Drempetić Mario „samo“ 75% -4,5 iz 6. 

„Do finala ima još dosta vremena za rad i pripreme, što će ovi dečki savjesno obaviti. Jedno je sigurno: Ovoga puta nećemo igrati epizodnu ulogu“-uvjeren je u nastavak dobre serije predsjednik kluba Martić Zlatko.  

 
IZ KATEGORIJE
Nogomet
Treća HNL - istok

Visoka pobjeda Omladinca nad Naškom

Nogomet
FOTO GALERIJA

Hrvoje Mišić se oprostio od NK Marsonije

Ostalo
Prvenstvo za osobe s invaliditetom

Ekipa Brodsko-posavske županije državni prvaci u šah

Nogomet
Najava utakmice

Omladinac iz Gornje Vrbe dočekuje Našk iz Našica

Nogomet
Treća HNL - istok

Marsonia osvojila važna tri boda u prigradskom derbiju