Vijesti
Kolumne
Sport
Show
SB danas
Atlantis
Kalendar događanja
Strip
Vijesti
Aktivno se traži strateški partner za Đuru Đakovića
Ministar gospodarstva Darko Horvat u Bruxellesu se susreo sa izvršnom predsjednicom Europske komisije Margrethe Vestager, a nakon sastanka obratio se medijima.

 Obzirom da je gospodarstvo bilo tema njihovog susreta, Horvat je pojasnio detalje oko europskog Rescue Aida- ako sredstva nisu dala pozitivne rezultate, slijedi likvidacija onog gospodarskog subjekta nad kojim restrukturiranje nije uspjelo.

Što se tiče Đure Đakovića, Horvat je kazao da su početkom godine dobili zeleno svjetlo za Rescue Aid koji ide prema Đuri Đakoviću, u dva koraka- dva puta po 150 milijuna eura.

Trenutno je korišten tek prvi korak za završetak ugovora i revitalizaciju proizvodnje, a sad su na pragu korištenja drugog dijela sredstava koji trebaju transformirati tvrtku.

-U firmu treba ući nova kapsula likvidnosti, zajedno sa novim strateškim partnerom koji bi dokapitalizacijom bio vlasnik oko 63% ĐĐ, i dao priliku da tvrtka u budućnosti ne generira gubitke nego proizvodi visokookvalitetne vagone, ali nikako sa lošim rezultatima, kazao je Horvat.

Za njihove proizvode ima prostora i potrebe na europskom i svjetskom tržištu, a trenutno je u tijeku potraga za strateškim partnerima. Vode se razgovori sa tri ili četiri potencijalna partnera, a detaljnije će se o njima znati za 30 dana ako daju ponude, zaključio je ministar.

Izvor: Hina / Vlada

VEZANI ČLANCI
IZ KATEGORIJE
NAJČITANIJE