Vijesti - Politika
Brodportal
10.17.2020. 10:46:28
19 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji
Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 19 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te 1 slučaj zaraze stranog državljanina (BiH).

 Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (10) te po jedna zaražena osoba sa područja općina Stara Gradiška, Rešetari, Bebrina, Garčin i Donji Andrijevci. Za 4 zaražene osobe u tijeku je epidemiološka obrada.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 730, dok je broj aktivnih slučajeva 60. Hospitalizirano je 10 osoba (1 osoba više nego prethodni dan) od čega je jedna hospitalizirana osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 490 osoba (71 osoba više nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

http://www.brodportal.hr/m/clanak/19-novih-pozitivnih-osoba-u-brodsko-posavskoj-zupaniji-27174
IZ KATEGORIJE
Politika
U Podvinju

Otvoreno prihvatilište za beskućnike

Tema
Mjesec posvećen zdravlju žena

23. siječnja - Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice

Tema
VIDEO

Liječnici pozivaju građane na preventivne preglede

Tema
Zimsko vrijeme

Nit' snijega, nit' hladnoće, vrijeme ni 'vamo ni tamo

Politika
Priopćenje Stožera CV

39 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, jedna preminula osoba od Covid-19