Županijski čelnici HDZ-a o aktualnim projektima na nacionalnoj i lokalnoj razini

Županijski čelnici HDZ-a na konferenciji za medije govorili o aktualnim projektima i političkim zbivanjima na nacionalnoj i lokalnoj razini

Autor: Brodportal | Datum objave: 15.11.2021


 Gospodarski oporavak Hrvatske, povećanje kreditnog rejtinga, višemilijunske investicije u razvojne projekte u Slavoniji, izazovi pandemije, unutarstranački izbori u HDZ-u – neke su od aktualnosti o kojima su na medijskoj konferenciji u Slavonskom Brodu govorili čelnici Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice.

Zahvaljujući podizanju razine kreditnog rejtinga Hrvatske, pred nama je godina snažnog gospodarskog oporavka što će osjetiti svi naši građani, a to znači, da je pred nama razdoblje povoljno za investicije u poduzetništvu, kazao je Pero Ćosić, predsjednik ŽO HDZ-a Brodsko-posavske županije. Istodobno, raste i BDP, dobra vijest je i da je Hrvatska spremna za ulazak u Shengen i Eurozonu, a stabiliziran je i rast javnog duga koji je zbog pandemije narastao na 87,3 posto BDP-a, ali već ove godine, istaknuo je Ćosić, smanjen je na 83 posto. 

Rastu gospodarstva doprinosi i razvoj svijesti većine građana o važnosti cijepljenja protiv pandemije COVID-a, smatra Ćosić, a i poticajne mjere države u koronakrizi, podsjeća, dale su rezultata. 

Državne potpore ali i novci iz EU fondova donijele su u Slavoniju niz razvojnih projekata, na koje je podsjetio brodsko posavski župan Danijel Marušić, a za primjer uspješnih ulaganja je istaknuo općinu Davor. "Obnovljene su sve matične škole u županiji, ustrojeno je Sveučilište u Slavonskom Brodu, a u projekte energetske obnove zdravstenih ustanova uložena su ogromna sredstva; u slavonskobrodsku bolnicu 120 milijuna, a u novogradišku 80 milijuna kuna", podsjetio je Marušić.

Kad je riječ o prometnoj infrastrukturi, u planu je projekt istočne obilaznice Slavonskog Broda i južne obilaznice Nove Gradiške, a tu je i nastavak obnove željezničke pruge Okučani- Vinkovci. S konferencije su Ćosić i Marušić još jednom apelirali na cijepljenje protiv COVID-a, te izvijestili o provedenim unutarstranačkim izborima.  

 

Zadnje vijesti

Vinogorac želi u Međužupanijsku nogometnu ligu Brod/Požega

U Brodu otvorena kazališna i koncertna dvorana

Vanesa Tot u novom spotu Dine Jelusića

VIJESTI

VIDEO

U 2022. godini obilježava se 50 godina postojanja Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić-Mažuranić“

FOTO GALERIJA

Nadbiskup Tomo Vukšić predvodio misno slavlje 179. obljetnice rođenja Sluge Božjega Josipa Stadlera

Održana Konferencija o budućnosti Europe na temu mladih i održive poljoprivrede

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Otvorena izložba „Kronika hrvatske gluposti“ Nika Titanika

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj