Županija u 2018. godini poslovala u plusu

Županija u prošloj godini poslovala u plusu, povećani prihodi od poreza, najavljeni novi krediti za obnovu škola i zdravstvenih objekata.

Autor: Brodportal | Datum objave: 05.06.2019
 Brodsko-posavska županija u 2018. godini poslovala je pozitivno, a izvršenje proračuna u gotovo svim njegovim stavkama je iznad 90 posto. O tome su jučer raspravljali vijećnici na Županijskoj skupštini te su uz primjedbe i opaske ipak dali većinsku potporu izvršenju proračuna. Naime ostvareni prihodi iznad 693 milijuna te rashodi od 685 milijuna kuna rezultirali su time da je županija poslovala u plusu za više od 9 miljuna. Dodamo li tome akumulirana sredstva iz prethodnih razdoblja, onda je županija prošlu godinu završila viškom prihoda većim od 10 milijuna i 100 tisuća kuna.

I dok je većina od 25 vijećnika ovakvo proračunsko punjenje i trošenje u 2018. ocijenila zadovoljavajućim.  Pimjedbe su imali iz Kluba vijećnika Duspara Mirko, Mosta te SDP-a. Vijećnik Goran Knežević osvrnuo se na efekte županijskih ulaganja. 

Što se tiče Odluke o izvršavanju proračuna za ovu godinu vijećnici su dali zeleno svjetlo i za kreditno zaduženje ustanovama iz zdravstva i socijalne skrbi za provedbu velikih EU projekata u iznosu od 54 milijuna kuna, a za ulaganja u obnovu škola 19 miljuna zadužuje se županija. 

Dio već ušteđenih sredstava,bit ć, kažu iz županije, usmjereno na financiranje kredita i nema rizika za nelikvidnost županije. Tu je 14 projekata iz područja zdravstva i socijalne skrbi, te 7 iz obrazovnog sektora. 

Govora je bilo i o građenju i održavanju županijskih cesta u prošloj godini. Županijska uprava za ceste u prošloj godini ostvarila je višak od gotovo 13 i pol milijuna kuna, a od toga viška 5 i pol miljuna prenamijenit će se u obnovu ceste Slobodnica-Kaniža-Bebrina-Sl. Kobaš. 

 

Zadnje vijesti

Panici nema mjesta ali oprezu i trezvenosti svakako da

Ivona Riđan prva u Vinkovcima, druga u Osijeku

"Stiže" snijeg u gorje, ali i nizine

FOTO GALERIJA

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama

Obilježena 85. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava, Dan Općine Sibinje i Dan škole