Županija raspisala javni natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima

Za 2018. godinu dodijelit će se 46 stipendija za studente koji se školuju za deficitarna zanimanja i za darovite studente.

Autor: Brodportal | Datum objave: 20.01.2018
Županija raspisala javni natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima


Komisija za stipendiranje studenata Brodsko-posavske županije raspisala je JAVNI NATJEČAJ za dodjelu stipendija redovitim studentima, za 2018.godinu s područja Brodsko-posavske županije.

Pravo sudjelovanja na Javnom natječaju za dodjelu stipendija imaju redovni studenti, za vrijeme trajanja studija, a koji udovoljavaju sljedećim uvjetima: - da su državljani Republike Hrvatske - da imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije - da su redovni studenti stručnog ili sveučilišnog preddiplomskog, diplomskog ili integriranog diplomskog sveučilišnog studija , - da studenti koji prvi puta upisuju akademsku godinu nisu stariji od 22 godine života - da nemaju odobren kredit, stipendiju ili drugi oblik novčanog primanja koje ima obilježje stipendije - da studenti prve godine studija koji se prijavljuju po osnovi deficitarnosti imaju najmanju prosječnu ocjenu 3. i 4. razreda srednje škole 4,50, a studenti viših godina studija najmanju prosječnu ocjenu prethodne godine studija 3,00.

Deficitarna zanimanja su: Sveučilišni studij Stručni studij: -medicina -strojarstvo -farmacija -građevinarstvo -sestrinstvo -sestrinstvo -dentalna medicina -elektrotehnika -strojarstvo -elektrotehnika -građevinarstvo -informatika -računarstvo -matematika -pedagogija -psihologija -rehabilitacija -logopedija -socijalna pedagogija -germanistika -anglistika -šumarstvo -drvna tehnologija -fizika -kemija -arhitektura -geodezija i geoinformatika - da studenti prve godine studija koji se prijavljuju po osnovi darovitosti imaju najmanju prosječnu ocjenu 3.i 4.razreda srednje škole 4,90 a studenti viših godina studija najmanju prosječnu ocjene prethodne godine studija 4,00 - za studente koji se prijavljuju po osnovi deficitarnosti da im prosječni mjesečni prihod po članu domaćinstva u prethodna tri mjeseca nije veći od neoporezivog dijela mjesečne plaće prema propisima RH uvećan za 30%,

Kriteriji za dodjelu stipendija po osnovi deficitarnosti: - opći uspjeh - deficitarnost zanimanja - materijalni status - sudjelovanje roditelja/staratelja u Domovinskom ratu Kriteriji za dodjelu stipendija po osnovi darovitosti: - opći uspjeh - završavanje srednjoškolskog obrazovanja u vremenu kraćem od propisanog - prosjek ocjena među 10% najboljih studenata - natjecanja, nagrade, priznanja - materijalni status IV. – Korištenje stipendije odobrava se korisnicima za vrijeme trajanja studija odnosno do završetka zadnje studijske akademske godine. Korištenje odobrene stipendije nastupa po potpisivanju ugovora o stipendiranju a isplaćuje se za 11 mjeseci, u iznosu od 800 kuna mjesečno.

Prijave(zamolbe) i izjave o broju članova zajedničkog domaćinstva podnose se popunjavanjem obrazaca koji se mogu dobiti u Upravnom odjelu za obrazovanje šport i kulturu, Brodsko-posavske županije, Slavonski Brod, Petra Krešimira IV br. 1. soba 108., prvi kat, ili na web stranici Županije (www.bpz.hr).

Popunjene prijave, izjave i dokumentacija predaju se u Pisarnicu na urudžbeni zapisnik osobno ili putem pošte s naznakom; Natječaj za stipendije-deficitarna zanimanja ili Natječaj za stipendije- daroviti studenti na adresu: Brodsko-posavska županija, Slavonski Brod, Petra Krešimira IV br.1 Upravni odjel za obrazovanje , šport i kulturu Komisija za stipendiranje studenata.

Rok natječaja je 15 dana od dana objave.

Zadnje vijesti

U Galeriji Ružić održana Večer poezije

Međunarodni Dan muzeja u Muzeju Brodskog Posavlja

Vodovod u Staroj Gradiški

SPORT

U dvoranama "Brod" i "Vijuš"

Sportska natjecanja kao završnica programa obilježavanja Dana grada

NAJČITANIJE DANAS

Sudjelovalo nekoliko stotina mališana

Održana manifestacija "Volim Brod" – Djeca i mladi svome gradu za njegov dan

FOTO GALERIJA

Hrvatski misionar -bogoslov Josip Brnjić poziva na humanitarnu akciju za djecu s posebnim potrebama u Tanzaniji

Konji su vrijedno blago naše Slavonije i sve je više mladih konjogojaca koji nastavljaju tradiciju

Druga i završna večer Mega bikers susreta u Slavonskom Brodu

Prva večer Mega bikers susreta uz sjajnu rock svirku i više od 5 tisuća posjetitelja

Medicinske sestre traže bolje uvjete rada, u Hrvatskoj ih nedostaje više od 10 tisuća