Županija raspisala javni natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima

Za 2018. godinu dodijelit će se 46 stipendija za studente koji se školuju za deficitarna zanimanja i za darovite studente.

Autor: Brodportal | Datum objave: 20.01.2018
Županija raspisala javni natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima


Komisija za stipendiranje studenata Brodsko-posavske županije raspisala je JAVNI NATJEČAJ za dodjelu stipendija redovitim studentima, za 2018.godinu s područja Brodsko-posavske županije.

Pravo sudjelovanja na Javnom natječaju za dodjelu stipendija imaju redovni studenti, za vrijeme trajanja studija, a koji udovoljavaju sljedećim uvjetima: - da su državljani Republike Hrvatske - da imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije - da su redovni studenti stručnog ili sveučilišnog preddiplomskog, diplomskog ili integriranog diplomskog sveučilišnog studija , - da studenti koji prvi puta upisuju akademsku godinu nisu stariji od 22 godine života - da nemaju odobren kredit, stipendiju ili drugi oblik novčanog primanja koje ima obilježje stipendije - da studenti prve godine studija koji se prijavljuju po osnovi deficitarnosti imaju najmanju prosječnu ocjenu 3. i 4. razreda srednje škole 4,50, a studenti viših godina studija najmanju prosječnu ocjenu prethodne godine studija 3,00.

Deficitarna zanimanja su: Sveučilišni studij Stručni studij: -medicina -strojarstvo -farmacija -građevinarstvo -sestrinstvo -sestrinstvo -dentalna medicina -elektrotehnika -strojarstvo -elektrotehnika -građevinarstvo -informatika -računarstvo -matematika -pedagogija -psihologija -rehabilitacija -logopedija -socijalna pedagogija -germanistika -anglistika -šumarstvo -drvna tehnologija -fizika -kemija -arhitektura -geodezija i geoinformatika - da studenti prve godine studija koji se prijavljuju po osnovi darovitosti imaju najmanju prosječnu ocjenu 3.i 4.razreda srednje škole 4,90 a studenti viših godina studija najmanju prosječnu ocjene prethodne godine studija 4,00 - za studente koji se prijavljuju po osnovi deficitarnosti da im prosječni mjesečni prihod po članu domaćinstva u prethodna tri mjeseca nije veći od neoporezivog dijela mjesečne plaće prema propisima RH uvećan za 30%,

Kriteriji za dodjelu stipendija po osnovi deficitarnosti: - opći uspjeh - deficitarnost zanimanja - materijalni status - sudjelovanje roditelja/staratelja u Domovinskom ratu Kriteriji za dodjelu stipendija po osnovi darovitosti: - opći uspjeh - završavanje srednjoškolskog obrazovanja u vremenu kraćem od propisanog - prosjek ocjena među 10% najboljih studenata - natjecanja, nagrade, priznanja - materijalni status IV. – Korištenje stipendije odobrava se korisnicima za vrijeme trajanja studija odnosno do završetka zadnje studijske akademske godine. Korištenje odobrene stipendije nastupa po potpisivanju ugovora o stipendiranju a isplaćuje se za 11 mjeseci, u iznosu od 800 kuna mjesečno.

Prijave(zamolbe) i izjave o broju članova zajedničkog domaćinstva podnose se popunjavanjem obrazaca koji se mogu dobiti u Upravnom odjelu za obrazovanje šport i kulturu, Brodsko-posavske županije, Slavonski Brod, Petra Krešimira IV br. 1. soba 108., prvi kat, ili na web stranici Županije (www.bpz.hr).

Popunjene prijave, izjave i dokumentacija predaju se u Pisarnicu na urudžbeni zapisnik osobno ili putem pošte s naznakom; Natječaj za stipendije-deficitarna zanimanja ili Natječaj za stipendije- daroviti studenti na adresu: Brodsko-posavska županija, Slavonski Brod, Petra Krešimira IV br.1 Upravni odjel za obrazovanje , šport i kulturu Komisija za stipendiranje studenata.

Rok natječaja je 15 dana od dana objave.

Zadnje vijesti

Poziv svim proizvođačima kulenove seke da donesu svoje uzorke na ocjenjivanje kvalitete

Tko koristi poljoprivredno zemljište – od sljedećeg tjedna bit će javni podatak

Tražiš li ga onda si posramljen, ne tražiš li njima ekstra milijunska zarada

VIJESTI

4. FESTIVAL KULENOVE SEKE NAJVEĆE HRVATSKO I MEĐUNARODNO NATJECANJE PROIZVOĐAČA

Poziv svim proizvođačima kulenove seke da donesu svoje uzorke na ocjenjivanje kvalitete

NAJČITANIJE DANAS

Pobjednika odlučila jedna lopta

Odličan meč između odbojkaša Marsonije i Zrinskog iz Nuštra

FOTO GALERIJA

Najbolji županijski sportaši Tot, Novaković, KKK Olimpik i ŽOK Nova Gradiška

Jandroković: ovo je najjača HDZ-ova organizacija i vrijeme je da HDZ ponovno ima i gradonačelnika Slavonskog Broda!

HKUU “Trenk“ Nova Gradiška - kvalitetnim aktivnostima kroz 2018. godinu

Novi uspjesi natjecatelja Športskog plesnog kluba Top dance

Učenici iz Gundinaca i Sikirevaca družili se uz knjige (nelektirne!)