Župan obišao škole na kojima je završena energetska obnova

U okviru operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020.

Autor: Brodportal | Datum objave: 20.03.2019
Župan obišao škole na kojima je završena energetska obnova


 Prioritetne osi 4 promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije,investicijskog  prioriteta 4c Podupiranje energetske učinkovitosti, pametnog upravljanja energijom i korištenja OIE u javnoj infrastrukturi, uključujući javne zgrade i u stambenom sektoru te specifičnog cilja 4C1 smanjenje potrošnje u zgradama javnog sektora Brodsko-posavska županija završava obnovu 10  škola sukladno Ugovoru  zaključenom s Ministarstvom graditeljstva i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zaključenim u listopadu 2017. godine.

Danas Župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić  zajedno sa svojim suradnicima, zamjenikom župana Damirom Mirkovićem i v.d. Pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu Anicom Vukašinović u posjetio je završene objekte energetski obnovljenih zgrada i to u OŠ Ante Starčevića u Rešetarima i OŠ „Mate Lovraka „ u Novoj Gradiški.

Vrijednost Radova u  OŠ Ante Starčevića u Rešetarima iznosi 2.333.189,13 kn a izvodila ih je tvrtka LProjekti d.o.o iz Jakšića. Nadzor nad radovima bio je SB invest Slavonski Brod. Obnovom je ostvarena ušteda od 73,93%.

U OŠ „Mate Lovraka „ u Novoj Gradiški ostvarena je ušteda u potrošnji energije od 61%.Radove je izvodila tvrtka Dinamix d.o.o Slavonski Brod, a nadzor Ured ovlaštene arhitektice Višnje Lasović Kožoman iz Nove Gradiške.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 3.415.337,40 kn. Navedene obnove doprinijeti će kvaliteti odgojno obrazovnog rada u tim školama.

Zadnje vijesti

Napreduje izgradnja stanova za mlade obitelji

Poraz od Danske i oproštaj od Svjetskog prvenstva

Laži o Slavonskom Brodu u tiskovinama JNA

VIJESTI

FOTO GALERIJA

Napreduje izgradnja stanova za mlade obitelji

FOTO GALERIJA

Završni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj

Presjek radova na Interpretacijskom centru Ivana Brlić-Mažuranić

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina