Župan Marušić proglasio prirodnu nepogodu u općinama Klakar, Oprisavci, Gundinci i Vrpolje

Župan Brodsko- posavske županije Danijel Marušić donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode izazvane olujnim nevremenom, jakim vjetrom i tučom na području općina Klakar, Oprisavci, Gundinci i Vrpolje, koje je 5. kolovoza 2021. uzrokovalo velike materijalne štete na građevinskim objektima i poljoprivrednim usjevima.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 18.08.2021
Župan Marušić proglasio prirodnu nepogodu u općinama Klakar, Oprisavci, Gundinci i Vrpolje


 "Proglašavam prirodnu nepogodu na području općina Klakar, Oprisavci, Gundinci i Vrpolje zbog olujnog nevremena praćenog jakim vjetrom i tučom. Na području općina Klakar, Oprisavci, Gundinci i Vrpolje nanesene su velike materijalne štete na poljoprivrednim usjevima te građevinskim objektima 5. kolovoza 2021. Pozivam sve oštećenike na navedenim područjima da prijave štetu nadležnim općinskim povjerenstvima u pisanom obliku, na propisanom obrascu, najkasnije u roku od osam dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode.

 
Obvezujem općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da unese sve zaprimljene prve procjene šteta u Registar šteta u roku od 15 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode, a konačnu procjenu štete po svakom pojedinom oštećeniku prijave županijskom povjerenstvu u roku od 50 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode putem Registra šteta. Obvezujem i Županijsko povjerenstvo da prijavljene konačne procjene štete dostavi Državnom povjerenstvu i nadležnom ministarstvu u roku od 60 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode putem Registra šteta, a prilikom konačne procjene prihvati isključivo procjene koje je obavilo Općinsko povjerenstvo", navodi u Odluci župan Danijel Marušić.
 
 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Više narušavanja javnog reda i mira tijekom vikenda u alkoholiziranom stanju

FOTO GALERIJA

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška

Župan Marušić obišao radove energetske obnove novogradiške bolnice