Župan Marušić potpisao Europsku povelju o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini

U vijećnici Brodsko-posavske županije u četvrtak prijepodne održana je 4. sjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 08.03.2018
Župan Marušić potpisao Europsku povelju o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini


 Svojom nazočnošću sjednicu su uveličali Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova RH Višnja Ljubičić, brodskoposavski župan Danijel Marušić i njegov zamjenik Damir Mirković, i dr.

Posebna prigoda nazočnosti Pravobraniteljice Ljubičić bila je potpisivanje Europske povelje o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini, koju je potpisao župan Danijel Marušić.

-Koristim ovu priliku i svim ženama čestitam Međunarodni dan žena 8.ožujka, s nadom i vjerom da to poštivanje žena ne bude samo u ovom danu nego tijekom cijele godine. S ovom Poveljom, koju je potvrdila i Skupština brodsko-posavske županije, mi preuzimamo određene obveze u smislu ravnopravnosti spolova i poštivanja svih odredaba Povelje. Vjerujem da poštivanjem općenito spolova možemo učiniti veliki iskorak ne samo u demokratizaciji društva nego i u pogledu napretka ove županije i cijele naše države-kazao je župan Marušić.

U povodu Međunarodnog dana žena župan je cvijećem nadario i novinarke koje rade za medije za područje Slavonskog Broda i šire.

-Kada govorimo o pritužbama za izravnu diskriminacijsku praksu koja se danas provodi u Republici Hrvatskoj s obzirom na muškarce i žene, u gotovo dvije trećine slučajeva radi se o diskriminaciji žena. Socioekonomska situacija danas za žene iznimno je loša i kada gledamo pritužbe iz područja obrazovanja, medija, politike, pristupa robama i uslugama, zapošljavanje, rad i socijalna sigurnost zauzima nesrazmjerno nakveći dio. Gotovo 50 posto pritužbi odnosi se na diskriminatorsku praksu vezanu za tržište rada. Ne samo da danas imamo takozvana muška i ženska zanimanja već ta segregacija je očita i izvjesna i na tržištu rada-rekla je, uz ostalo, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić

Zadnje vijesti

ŽVK Marsonia ima još jednu reprezentativku!

Vanesa Tot osma najbolja kanuistica na svijetu

Prijavite svoje klince na najzanimljiviju edukativnu vožnju na quad stazi, uz instrukcije iskusnog učitelja vožnje...

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Prijavite svoje klince na najzanimljiviju edukativnu vožnju na quad stazi, uz instrukcije iskusnog učitelja vožnje...

FOTO GALERIJA

Tea Pavičić spremna za izbor za Miss Hrvatske

Radovi na izgradnji Kuće tambure teku prema planu

Pobjednik 2. sibinjske Čobanijade je Stjepan Bertović

Blagdan Velike Gospe u znaku proslave 25 godina osnutka župe Uznesenja Marijina

Započeli radovi na rekonstrukciji Zagrebačke ulice u Brodskom Varošu