Župan Marušić na plenarnom zasjedanju sedmog mandata Europskog odbora regija

U Bruxellesu se održava konstituirajuće plenarno zasjedanje sedmog mandata Europskog odbora regija na kojem, kao ponovno izabrani član odbora regija nazoči i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić.

Autor: Brodportal | Datum objave: 13.02.2020
Župan Marušić na plenarnom zasjedanju sedmog mandata Europskog odbora regija
 Prvi dio koji se održao u utorak 11. veljače bio je  posvećen službenom konstituiranju Europskog odbora regija i usvajanju dnevnog reda i izbornih pravila. U sklopu jutarnjeg dijela plenarnog zasjedanja u srijedu, 12. veljače,  bit će izabrani  predsjednik, prvi potpredsjednik, ostali potpredsjednici te ostali članovi Predsjedništva.

Ministar Ivan Malenica predstavio je u srijedu u Bruxellesu prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a članovima Odbora regija, savjetodavnog tijela EU-a koje okuplja predstavnike regionalnih i lokalnih jedinica iz svih 27 država članica. Istaknuo da su se članovi Odbora regija posebice zanimali za kohezijsku politiku čiji je cilj ravnomjerni razvoj europskih regija, stoga je jako važno da ne dođe do većih rezova u kohezijskoj politici u novom sedmogodišnjem proračunu EU-a za razdoblje od 2021. do 2027. godine. Malenica je u uredu povjerenika za proračun Johannesa Hahna razgovarao o pitanju digitalizacije javne uprave.

Danas u popodnevnim satima nastavit će se plenarno zasjedanje kako bi se održalo nekoliko političkih rasprava, uključujući raspravu o Konferenciji o budućnosti Europe u kojoj će sudjelovati Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije zadužena za demokraciju i demografiju.

Plenarna skupština raspravljat će i glasovati između ostalog i o paketu mjera za proširenje odljevu mozgova u Europskoj uniji, okolišnoj politici na podlokalnoj razini te drugim temama.

Zadnje vijesti

Epidemiološka situacija na području Brodsko-posavske županije za sada pod apsolutnim nadzorom

Juniorima KK "Slavonski Brod 1946" pripao gradski derbi

Održana “Plava rapsodija” večer poezije, sudjelovao i policajac pjesnik Zrinko Kapetanić

FOTO GALERIJA

Opsežni radovi postojećim i novim objektima "Kuće sretnih ciglica" u europskom projektu vrijednom više od 10 milijuna kuna

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama