Župan Marušić na 55. sjednici izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija

55. Sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija kojoj je prisustvovao i župan Danijel Marušić održana je u srijedu, 3. lipnja u Zagrebu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 05.06.2020
Župan Marušić na 55. sjednici izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija
 Potpredsjednik Hrvatske zajednice županija Darko Koren predložio točku dnevnog reda o prometnoj mreži u javnom linijskom prijevozu putnika u cestovnom prometu, a raspravljalo se i o aktualnim temama vezanim za utjecaj krize na proračune jedinica regionalne samouprave te analizi EU fondova i njihovoj perspektivi u budućnosti.

Na sjednici, koju je vodio predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, sudjelovali su i predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i EU fondova, Ministarstva financija te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Županima je predstavljen Višegodišnji financijski okvir EU (2021. – 2027.) koji uz 10 milijardi eura otvara mogućnost korištenja dodatnih 10 milijardi eura. Sredstva za regionalni razvoj obuhvaćaju pet prioritetnih područja: pametna Europa, zelena Europa, povezanija Europa, socijalnija Europa i Europa bliža građanima, a uz njih dolaze i tematske odrednice prema kojima je predviđeno kako će se koristiti 70 posto sredstava. Na sjednici je naglašeno kako je ugovorenost sredstava do danas u Republici Hrvatskoj porasla s 8 posto u 2016. godini na 93 posto.

Predsjednik Pauk kazao je kako je Hrvatska u prethodnoj godini iz EU fondova iskoristila trećinu planiranog iznosa, odnosno 3,9 milijardi eura te podsjetio na medijski projekt HZŽ-a kojim se biraju najbolji EU projekti u kategorijama: znanost i inovacija, doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, doprinos prekograničnoj suradnji te doprinos poduzetništvu, kojim će se javnosti predstaviti projekti koji su uspješno iskoristili sredstva iz EU fondova i tako doprinijeli razvoju hrvatskih županija.

 

Zadnje vijesti

Pet novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, četiri od njih povezano sa svatovima u Zagrebu

Donesena odluka o imenovanju Uprave Đuro Đaković Grupe na novo mandatno razdoblje.

Nakon izbora uklanjanje promidžbenih plakata s javnih površina

VIJESTI

Priopćenje Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije

Pet novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, četiri od njih povezano sa svatovima u Zagrebu

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika