Zoran Milanović - Najbolji opis trenutne hrvatske ljevice

Hrvatska ljevica navikla se na Milanovića, a vjerojatno i on na nju - zato se prilagodio i nudi upravo ono što se od njega i očekuje.

Autor: bportal | Datum objave: 03.04.2016
Zoran Milanović - Najbolji opis trenutne hrvatske ljevice


 Od socijalne politike u teoriji do neoliberalne u praksi, od pobjede do poraza u jednoj večeri, od euforije do depresije iz dana u dan. Sve je to život bivšeg premijera.

Tko o čemu, Milanović o prljavom vešu

Arogancija i bahatost imaju težinu jedino ako iza svega stoji naporan i kvalitetan rad. Suvremeni političari taj nastup imaju unatoč objektivnim nedostacima. Milanović je u svojoj suštini primjer mitomana - poraze pretvara u pobjede, luzerski 'kmeči' nakon pada, a često pribjegava i obavještajnom aparatu da bi o svojim političkim oponentima izvlačio prljavi veš. A on ga ima na pretek - natruhe o riječkim pjevačicama, voditeljicama TV emisija, bratovim eskapadama i serotoninskim 'boosterima'...

I bez obzira na sve moguće otegotne okolnosti on često upotrebljava vrlo prljave taktike nedostojne nekoć gentlemenskih ljevičara. Danas su isti najčešće salonski, busaju se o prsa dok s druge strane gaze socijalna prava, guraju agende suprotnog naboja od onog lijevog... SDP danas je sve samo ne socijalna stranka, a i o demokraciji bi se dalo pričati. Nevjerojatan broj afera (svojedobno sam nabrojao čak 83 afere ministara bivše Vlade, a katastrofa je da je samo 10% od navedenog broja točno), klijentelizam, nepotizam, uhljebski koalicijski partneri... Sve svjedoči da je ljevica izuzetno slična desnici po političkoj odluci.

Ruka ruku mije

Da Zoki ne valja za SDP ne bi im bio lider do 2020. (punih 15 godina). Čak je i HDZ promijenio četvoricu na toj poziciji uz brojne polarizacije i pretumbacije. Da Zoki nije ziheraška opcija, već bi slavili Bernardić, Bandić, Picula ili Komadina. Da SDP-ovo članstvo ima 'muda' pobijedili bi na zadnjih par izbora. I došli smo do ključne stavke - 'mainstream' ljevica i 'mainstream' desnica zapravo su samo produžene ruke briselskih gospodara bez srca, pameti i petlje. Svi koji su glasali za Komadinu s pravom se boje sutrašnjice u stranci i podsmijavanje HDZ-ovom jednom kandidatu zapravo je priznavanje vlastite nemoći.

Najveći krimen ljevice u Hrvata je to što godinama nije niti postojala - bila je skrivana pod jugoslavenskom desnicom pa su tobožnji ljevičari zapravo bili jugonacionalisti. Takvih naravno ima i danas što baca ružnu sliku na istinske ljevičare - pogledajte samo kao primjer ključ politike svakog resora svake države - nacionalnu strategiju. Kod nas je taj alat izuzetno mistificiran, a ljevičari domoljubi (normalna stvar na Zapadu) su praktički autsajderi. Zoran Milanović je tako slika i prilika hrvatske ljevice, idealni vođa i idealni štit za sve koji nemaju petlje sami prokazati istinu - da je lijeva politika postala štit za neoliberalni korporatizam.

Zadnje vijesti

Mlađi kadeti KK Slavonski Brod 1946 favoriti za naslov

Depresija - bolest ili izbor?

U Brodu otvoren prvi Radnički dom u Hrvatskoj

NAJČITANIJE DANAS

KIDS SCIENCE DAY 21.10. U CITY COLOSSEUMU

Znanstveno kreativna radionica za male istraživače uz eksperimente, photo booth i natjecateljsku igru

FOTO GALERIJA

Drugo mjesto na turniru u Zagrebu

Predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a Tomislav Gregurić

Braći Birač prva mjesta u Daruvaru

Afričke narukvice prijateljstva za pomoć misijama

Druga dječja smotra folklora u Gornjim Andrijevcima