Znate li se našminkati?

Banalno pitanje na koje mi žene često dajemo lažan odgovor. Što iz neznanja, što iz uvjerenja da sve znamo, a zapravo ne znamo da – ne znamo. Pa što onda, pomislit će neke. Ništa, osim što sljedeći puta kada budete “skrolali” po svom Faceu ili Instragramu nemojte reći da vam nije jasno kako jedna Doris Pinčić Rogoznica ili jedna Indira Levak iz nekadašnje Colonie, izgledaju tako dobro našminkane. Ne, drage dame i svi oni koji se smatrate estetama, nije toliko do kamere, nije toliko do montaže, koliko se radi o spretnim rukama jedne od vodećih make-up artistica na našim područjima – Ivoni Opačak.

Autor: Ivana Šimac | Datum objave: 27.02.2019
Znate li se našminkati?


 Ivonu za Slavonski Brod veže puno toga. Djetinjstvo, obitelj, drugi dom, iako je svojih mladih 26 godina živjela i provela u Zagrebu. Upravo je Zagreb bio idealno okruženje u kojemu se Ivona već kao vrlo mlada odlučila uložiti u brojne make up, nails i beauty edukacije.

 

 Sada sa, već spomenutih 26 godina života, ima skoro deset godina iskustva i više od pet godina rada na vodećim RTL-ovim projektima poput “Zvjezde”i “Zvjezdice”, poznatim revijama Vesne Spose čije su vjenčanice i večernje haljine jedan od najpoželjnijih svečanih komada odjeće u ženskom ormaru, brojnim naslovnicama.... i baš kada stvar postaje toliko ružičasta da bi svaki muškarac koji je odlučio čitati tekst do ovdje, baš tu link sigurno ugasio...preporučit ću - nemoj. A, napisat ću i  razlog. Aki Rahimovski glavom i bradom, potvrdit će kako je Ivona zaista netko vjerodostojan govora o kvalitetnom šminkanju. Upravo je Parni Valjak angažirao Ivonu kao  “šminkericu” na novom spotu za pjesmu “Nema signala“. Da ne nastavljamo niz, shvatili ste poantu; mladost, ambicioznost i dosljednost učenju, a upravo kroz vlastito učenje, kaže kako želi i drugima prenijeti sve što zna.

Ono što je specifično kod ove počasne Brođanke je i to da sve što je ona naučila jučer, već danas prenosi dalje. U samome početku oslanjala se na vlastiti talent i upornost u učenju kroz svoje mentore. Shvatila je kako je dosta brza u savladavanju novih znanja svijeta ljepote. Nedavno je ček imala prilike upoznati i svjetski poznatog vizažista Maria Dedivanovića, kojega ističe kao vlastitog uzora. Pričamo o Crnogorcu kojemu Kim Kardashian potpuno vjeruje. I tomu je sigurno tako jer je Mario osobni vizažist najpoznatije Kardashianke. Ivona kaže kako kako želi učiti od najboljih jer u tome vidi i osobni rast.

- Ovo je industrija koja se neprestano mijenja, novi trendovi se postavljaju svake sezone, nekada i ranije. Znati kako bolje, kvalitetnije, a brže pomoći klijentima ključ je uspjeha u svijetu ljepote. Svi žele manje, a više, čak i kada televizija zahtjeva više, važno je znati što i kako naglasiti – ističe make up artistica, Ivona Opačak.

Osim što priprema nove projekte u Zagrebu, odlučila je napraviti mini turneju po Slavoniji na kojoj se obraća svim znatiželjnicima koji imaju interesa za svim tim novim znanjima u neprestano rastućoj industriji beauty svijeta. Nakon Požege, na redu je Slavonski Brod, zato sačuvajte datum na kalendaru – 13. ožujka, 2019., na adresi J. J. Strossmayera 48. Mnogima dobro poznata adresa SHINE studia za nokte, a upravo je gospođa Renata Križanović, vlasnica studia, i organizatorica događaja. 

Ubrzo nakon mini edukacijske turneje Ivona izbacuje i novu linija proizvoda vlastitog branda kozmetičkih proizvoda “Royal Cosmetics”, čime dodatno želi proširiti svoj rad prema sada već mnogobrojnim klijentima.

- Vidim da postoji potražnja za onime što znam raditi, kao i onime što imam za reći i prenijeti. Volim kada su moji klijenti zadovoljni, kada ih moj rad i moja njega učini sretnijima, opuštenijima, sigurnijima da mogu dalje u nove pobjede ili pomognem da se osjećaju dovoljno sigurno da mogu odvoditi cijelu emisiju – zaključuje Ivona i još jednom poziva sve zainteresirane da joj se pridruže 13.3., na masteru make up edukacije u Slavonskom Brodu Volim Brod, tu se osjećam kao kod kuće i stvarno se nadam da ću uspjeti odgovoriti na sve zainteresirane upite kojih se nadam da će biti. Zahvaljujem se gospođi Križanović na pomoći i organizaciji te već sada najavljujem puno zanimljivosti i puno zabave.

Za sve dodatne informacije o samome događaju možete posjetiti Facebook stranicu Glam mastera. Možda nećemo svi odmah biti Dedivanović ili Ivona Opočak, ali treba odnekuda krenuti. Ima li boljega načina za start nego informacije iz prve ruke? Vidimo se tamo i ostanite lijepi.

Zadnje vijesti

Poraz od Danske i oproštaj od Svjetskog prvenstva

Laži o Slavonskom Brodu u tiskovinama JNA

Mile Maras pobjednik turnira “Sv. Vinko¨

VIJESTI

Šah

Mile Maras pobjednik turnira “Sv. Vinko¨

FOTO GALERIJA

Završni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj

Presjek radova na Interpretacijskom centru Ivana Brlić-Mažuranić

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina