Zlatni jubilej županijske Lige protiv raka

Liga protiv raka Brodsko-posavske županije slavi 50 godina plemenitog rada u borbi protiv svih zloćudnih bolesti.

Autor: Olja Terzić | Datum objave: 29.09.2018
Zlatni jubilej županijske Lige protiv raka
Nakon niza aktivnosti u sklopu proslave jubileja, uslijedilo je i središnje događanje, a koje je upriličeno u srcu Slavonskog Broda - Galeriji Ružić, gdje su dodijeljena priznanja i medalje svima koji su na bilo koji način pomogli radu i djelovanju županijske Lige protiv raka.

"Drago mi je što sam došao u Slavonski Brod na ovu proslavu, 50 godina dobrote kojom su se bavili brojni volonteri. Bio sam jedno vrijeme predsjednik ove Udruge, i vjerujem da će nastaviti i dalje dobro raditi", kazao je p. Franjo Jurinec, bivši predsjednik županijske Lige protiv raka.

Proslavi je nazočio i prim. Josip Samardžić, ravnatelj Opće bolnice "Dr. Josip Benčević": "Rado se odazovemo svim njihovim pozivima jer u ovakom okruženju gdje su sami dobri ljudi i intencije, i sami se onda osjećate odlično. Čestitam im u svoje, kao i u ime svih djelatnika Opće bolnice "Dr. Josip Benčević". Mi smo s Udrugom u jednom simbiotskom odnosu. Međusobno se nadopunjujemo i pomažemo. Zahvaljujemo se na svim donacijama koje su dugi niz godina donirali brodskoj bolnici. Najveću korist od toga imaju naši pacijenti!"

Kroz 50 godina ove najdugovječnije civilne udruge na ovim prostorima prošao je značajan broj uglednih građana grada i županije koji su svojim vrijednim radom i trudom, kao i znanjem i sposobnostima doprinijeli poboljšanju zdravstvene zaštite.

"Na taj način da smo vršili primarnu prevenciju i upoznavanje naših sugrađana sa svim rizičnim faktorima nastanka malignih bolesti, kao i preporukama za rano dijagnosticiranje i otkrivanje bolesti, prikupljanje materijalnih sredstava za kupnju moderne medicinske opreme za dijagnostiku i liječenje. Isto tako, pomaganju oboljelih, u njihovoj rehabilitaciji i kasnijem vraćanju u jedan normalan život", kazao je prof. dr.sc. Davorin Đanić, predsjednik županijske Lige protiv raka.

Ono što se uvijek treba naglasiti da ranom detekcijom malignih bolesti postoje znatno veće šanse za potpuno izlječenje.

Više u današnjem Informativnom programu SBTV-a od 18 do 22 sata. 

 

Zadnje vijesti

Vanesa Tot, Antun Novaković, odbojkašice Nove Gradiške i kajakaši Olimpika

U subotu premijera plesne predstave "Slavuj"

Pronašao bombe, pozvao policiju

SPORT

Održano svečano proglašenje najboljih sportaša u županiji

Vanesa Tot, Antun Novaković, odbojkašice Nove Gradiške i kajakaši Olimpika

FOTO GALERIJA

Žrtva trčanja 21,5 kilometar neznatna u odnosu na živote hrabrih seljaka koji su se borili za istinu

Održan Valentino kup 2020.

Humanitarni koncert za potrebe sibinjske osnovne škole uz natupe KUD-ova i Opće Opasnosti

Šezdesetak jahača na 8. pokladnom jahanju u Općini Oriovac

Prisegnuo 27. naraštaj ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju