Život na vagi na požeški način: Ovi dečki su skinuli čak 390 kg

Njih 12 prihvatilo je inicijativu Thomasa Heinza Pandžića, vlasnika tvrtke Alles i Zlatnog luga, onako više kroz šalu, da smanje svoju tjelesnu težinu i da nakon određenog vremena utvrde tko je bio najuporniji

Autor: Brodportal | Datum objave: 30.03.2019
Život na vagi na požeški način: Ovi dečki su skinuli čak 390 kg
 Odluka je pala i prihvaćena. Javno vaganje svih sudionika požeškog života na vagi bilo je 2.siječnja ove godine kada su se dogovorili da će naredno biti 30.ožujka, dakle za 88 dana. U natjecateljsku su se avanturu upustili i bili sudionici: Thomas Heniz Pandžić, Ivica Kovačević. Darko Aračić, Željko Pavlović, Teo Pandžić, Drago Pavlović, Leo Pandžić. Domagoj Prša, Roman Uzelac, Dalibor Mikić, Zlatko Blažević, Milan Šutalo i Renato Delvechio.

Njihova ukupna težina na prvom vaganju bila je 1.454 kilograma da bi brojke na vagi nakon 88 dana bile 1.067 kilograma. Nitko od sudionika u životu na vagi nije imao veći broj kilograma, svi su imali znatno manji, a među njima su se izdvojili oni koji su se najviše odricali puno toga kako bi skinuli svoju tjelesnu težinu.

U postotku gledajući Domagoj Prša je apsolutni pobjednik koji je u odnosu na svoju prvu izvaganu težinu skinuo 29,05 posto. Na prvom vaganju. 2.siječnja, imao je 91,90 kilograma da bi na današnjem, 30.ožujka brojke pokazale 65,20 kilograma, dakle skinuo je 26,7 kilograma.

Najveću tjelesnu težinu gledajući na kilograme skinuo je Renato Delvechio. Prva mu je težina na vaganju bila 125,90 kilograma da bi druga bila 99 kilograma što je razlika 26,90 kilograma.

U postotku gledajući skinutu tjelesnu težinu na drugom mjestu je Renato Delvechio s 21,37 posto, a trećem Leo Pandžić koji je skinuo 16,13 posto, imao je 124 kilograma na prvom vaganju, a drugom 104 kilograma. Dakle skinuo je punih 20 kilograma. Nije za svojim bratom izostao puno niti Teo Pandžić koji je u postotku za 88 dana skinuo 16,02 posto. Imao je 115,5 kilograma na prvom vaganju, a drugom 97 kilograma, dakle razlika 18,50 kilograma.

Za istaći je Romana Uzelca koji se zbog ove zanimljivosti zaputio iz Beča gdje živi i došao u Požegu, kako bi sudjelovao na vaganju i bio s ekipom s kojom se dogovorio za tu zanimljivost. On je na prvom vaganju imao 101,90 kilogram, a na drugom 87,10, što je razlika 14,80 kilograma odnosno 14,52 posto.

Nositelj organizacije požeškog života na vagi Thomas Heinz Pandžić zahvalio se sudiionicima i najavio nakon svečanog obilježavanja završetka prvog dijela života na vagi sastanak na kojem će se razgovarati o nastavku te zanimljivosti do rujna ove godine kada bi se ponovno svi vagali i vidjelo tko je u kojim “gabaritima”. Thomas je uputio i zahvalu sponzorima koji su pomogli u održavanju zanimljive manifestacije i zajedničkom druženju.

Više na portalu pozega.eu

foto: D. Mirković

Zadnje vijesti

Postoje indikacije da osobe koje žive u zagađenijem okolišu imaju teže kliničke slike te da je u zagađenom okolišu viša stopa mortaliteta

Slabija izlaznost nego prije četiri godine, Brodsko-posavska županija ponovo pri dnu

Četiri nove pozitivne osobe u Brodsko-posavskoj županiji

VIJESTI

Akutna COVID-19 kriza i kronični proces klimatskih promjena

Postoje indikacije da osobe koje žive u zagađenijem okolišu imaju teže kliničke slike te da je u zagađenom okolišu viša stopa mortaliteta

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika

Obnavlja se Mjesni dom J. J. Strossmayer