Zimske službe spremne počinju novu sezonu

Od 15.11.i službeno počinju zimski uvjeti na cestama. Za vozače no i stručne službe koje se bave održavanjem cesta to znači dodatan oprez. Tradicionalno brodski PZC izložio je jučer svu opremu i mehanizaciju koja će uz 80-ak zaposlenih osiguravati sigurnije i prohodnije ceste u zimskim uvjetima.

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.11.2019
 Snijeg, poledica, skliski kolnici...sve nas to vrlo vjerojatno očekuje sljedećih nekoliko mjeseci. Iz službe PZC-a za održavanje cesta poručuju: “Mi smo spremni!”

Za prohodnost i sigurnost cesta brinut će 80-ak radnika, a od toga 50-ak će ih biti u kamionima i ralicama. Sustav funkcionira 24 sata na dan, a čišćenje snijega obavlja se po prioritetima.

 

Prioritet su sve državne ceste te glavni pravci županijskih. Zimska služba brinut će sljedećih mjeseci o 1600 kilometara u Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj te dijelu Sisačko-moslavačke županije te o 200 tinjak kilometara u Sl. Brodu. Unatoč pripremljenosti, dovoljnoj količini soli, spremno 1300 tona soli, u rezervi još 5000 tona po potrebi, dovoljnom broju  radnika i vozila, kada padne snijeg prigovori vozača vjerojatno neće izostati ni ove zime. 

I za kraj podsjetnik, zimski uvjeti vrijede i za vozače svih motornih vozila. A to znači i obvezna  zimska oprema. To znači zimske gume na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm uz obvezne lance za snijeg za pogonske kotače. 

 

Zadnje vijesti

Pismo nadbiskupa Hranića o slavlju Velikoga tjedna i vazmenog trodnevlja

Virtualna akcija #GrančicaMira Mladeži HDZ-a Brodsko-posavske županije

Dvije novooboljele osobe od bolesti Covid-19, još jedan zdravstveni djelatnik pozitivan

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji