Zimske pripreme Kajak-kanu kluba Olimpik za novu natjecateljsku sezonu

Za članove Kajak – kanu klub Olimpik pripreme za novu sezonu traju više od tri mjeseca.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 15.01.2020
 U prošloj godini klub je ostvario sve svoje ciljeve, dok ih u 2020. čekaju nova zahtjevna natjecanja. Naravno da s velikim očekivanjem žele čuti lijepe vijesti iz Ljubljane jesu li dobili organizaciju Europskog prvenstva u maratonu za 2023. godinu.

Članovi Kajak – kanu kluba Olimpik s pripremama su krenuli još 1. listopada te su dok je vrijeme dozvoljavalo veslali na rijeci Savi. Kasnije kad je zahladilo od prosinca se prešlo u klupsku teretanu, dok se na ergometrima odrađuju suhi treninzi. Tu je i trčanje do Poloja, dok osim svakodnevnih aktivnosti još drugog puta dnevno imaju i trening u bazenu. Oni koji su u reprezentaciji rade pojačano i po dva puta dnevno. Treneri u klubu Miroslav i Marko Lipovac te Vedran Božić na popisu imaju 34 člana koji redovito dolaze na treninge kako bi što spremniji dočekali novu sezonu.

Bez dvojbi prvo ime Olimpika je Antun Novaković koji je na studiju u Zagrebu u kojem i trenira, dok njega u ovoj godini očekuju europske kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre. Također u ovoj godini od velikih natjecanja ima Europsko seniorsko prvenstvo te Svjetsko i Europsko prvenstvo, ali do 23. godine. Od djevojaka je najbolje rezultate u prošloj godini imala Leona Pavlešin koja je i u reprezentaciji Hrvatske i koja u ovoj godini očekuje još bolji napredak. Uz Leonu Pavlešin i Antuna Novakovića u reprezentaciji su iz Olimpika još: Antonela Orkić, Luka Lipovac te dvojac David Aračić i Denis Folvarek. U klubu imaju puno mladih koji dolaze, dok je tu nekoliko djevojaka koje su prije kajaka trenirale druge sportove poput Karle Buhač i Lare Nenadović.

Glavni cilj Olimpika u ovoj sezoni je postati i 5. put za redom ekipni prvak Hrvatske u sve 3 kategorije u kadetima, juniorima i seniorima. Nadaju se i pozitivnom ishodu njihove kandidature za dobivanjem EP u maratonu, dok će odluka biti poznata u ožujku. Prije toga sredinom veljače prema tradiciji odlaze na pripreme u Metković u trajanju od 10 dana. 

Zadnje vijesti

Postavljeni novi zdenci za osvježenje svih građana

Po 22. put održana fišijada u Oriovcu

Uvjerljiva pobjeda HDZ-a i u Slavonskom Brodu

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika