Zimska služba u pripravnosti za snijeg

Iz zimske službe spremni za prvi ovosezonski snježni pokrivač najavljen za vikend.

Autor: Brodportal | Datum objave: 18.01.2020
 Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama zimski uvjeti na snagu službeno stupaju 15. studenoga. Za sve vozače to znači obvezna zimska oprema te povećani oprez u prometu zbog skliskih kolinika. Za Zimske službe to znači puni stupanj pripravnosti u slučaju poledice ili snijega. Ova sezona, iako je mokrih, zaleđenih i skliskih kolinika bilo, ipak je drugačija jer sve do druge polovice siječnja još nije bilo snijega. No ipak, iz Zimske službe ističu: radi se punom parom.

Snježni pokrivač u siječnju uobičajena je pojava. No ne i ove godine. Snijega nema, a prvi najavljeni bit će upravo za ovaj vikend. Zimska služba, poručuju, i za to je u potpunosti spremna. 

Iako snijega nema ipak, ali zimska služba radi doslovno svaki dan. Niske, pogotovo jutarnje temperature, alarm su za zimsku službu. Broj intervencija i količina soli ovisi o informacijama Državnog hidrometeorološkog zavoda koje stižu nekoliko puta na dan.  U uvjetima poledice na ceste se izbacuje oko 10-ak grama soli po kvadratnom metru asfalta, Stopostotno sprečavanje klizavog kolnika, baš na svakom metru ceste, kaže struka, ipak je nemoguće. 

Izlijetanje s kolnika moguće je i zbog nepredvidivih i opasnih uvjeta na mostovima i nadvožnjacima. Oprez i ukoliko putujete za vikend jer meteorolozi uz niske temperature najavljuju i prvi ovogodišnji snježni pokrivač. 

Zadnje vijesti

Nove magistre i magistri sestrinstva; prilike za edukaciju imaju, no, hoće li im se isplatiti u Hrvatskoj?

Imenovan ‘kontrolor krize’ u Đuri Đakoviću

Opsežni radovi postojećim i novim objektima "Kuće sretnih ciglica" u europskom projektu vrijednom više od 10 milijuna kuna

VIJESTI

2. SVEČANA PROMOCIJA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Nove magistre i magistri sestrinstva; prilike za edukaciju imaju, no, hoće li im se isplatiti u Hrvatskoj?

FOTO GALERIJA

Opsežni radovi postojećim i novim objektima "Kuće sretnih ciglica" u europskom projektu vrijednom više od 10 milijuna kuna

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama