"Ženskom stranom književnosti" s Mani Gotovac

U Gradskoj knjižnici tražila se stolica više. Razlog – gostovanje legendarne Mani Gotovac u sklopu projekta "Ženskom stranom književnosti". Brođanke i tek pokoji Brođanin, iz prve su ruke mogli čuti što ova Spličanka misli o današnjem društvu, kulturi i životu općenito. Neizbježna tema, bili su naravno Glembayevi.

Autor: Brodportal | Datum objave: 24.02.2018
"Bankrot Glembayevih je bankrot građanskog društva. Društva u kojem se čita, u kojem se gledaju slike, u kojem slike postoje u stanu, u kojem se zna što se zbiva na izložbi u Parizu. To je bankrot tog društva", kaže Gotovac.

Teatrologinja, dramaturginja, kritičarka, spisateljica...Mani je sve to. Fališ mi, Snebivaš me i Ćutim te, samo su neka od njenih poznatijih djela. U Ćutim te se bavi mračnom stranom hrvatske stvarnosti, a Brođani su ovom prilikom dobili bolji uvid u značenje samog djela. Osim teških trenutaka u životu, Mani je govorila i o mladosti i političkom djelovanju.

Mani ima 78 godina, ali ne staje. Najavila je i novi roman, pa brodska publika možda uskoro ponovno dobije priliku susresti se s Mani na njegovoj promociji.

Više u informativnom programu SBTV, u nedjelju od 19 do 22 sata.

Zadnje vijesti

Cesta prema Poloju jedna od 10 najboljih ruta za trčanje u Hrvatskoj

FOTO GALERIJA

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama

Obilježena 85. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava, Dan Općine Sibinje i Dan škole

Tot, Hucaljuk, nogometašice Viktorije i boksači Radničkog najbolji u Brodu

Žrtva trčanja 21,5 kilometar neznatna u odnosu na živote hrabrih seljaka koji su se borili za istinu

Održan Valentino kup 2020.