Željezničar najuspješniji na 2. “Velentinovo kupu”

Škola nogometa NK Marsonia i ove je godine po drugi put sjajno organizirala Valentinovo kup u malom nogometu.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 15.02.2018
Željezničar najuspješniji na 2. “Velentinovo kupu”


 Turnir se kroz 3 dana održao u dvorani Brod u kategorijama: limačića, limača i mlađih pionira te je u sve te 3 kategorije nastupilo 84 ekipa što je duplo više nego prošle godine. Tako su na 2. Valentinovo Kupu osim ekipa iz Slavonskog Broda i Brodsko – posavske županije bili klubovi iz susjednih županija, Sisačko – moslavačke, Požeško – slavonske i Virovitičko – podravske, kao i sastavi iz susjedne BiH. Ovaj odaziv svih klubova je dokaz da Škola nogometa Marsonije sa svima njima ima odlučnu dugogodišnju suradnju.

Posebno su zanimljive bile ekipe koje su došle iz susjedne BiH i to iz Zenice i Tuzle, dok niti ovaj turnir koji organizira Škola nogometa Marsonije ne može proći bez Enesa Mešanovića, nekadašnjeg nogometaša zagrebačkog Dinama i člana reprezentacije BiH koji vodi vlastitu školu nogometa naziva Sport klub Bambi iz Tuzle. 

Uz domaću Marsoniju jedna od najbrojnijih ekipa bila je Segesta iz Siska koja je došla s 5 ekipa, dok su i oni Brođanima uzvratili za posjetu na njihovom turniru.

U najmlađoj kategoriji limačića u finalu je Željezničar s 1:0 bio bolji od Bambija iz Tuzle, dok je treća bila požeška Slavonija koja je nakon penala sa 4:3 bila bolja od slavonskobrodske Škole nogometa Legen. 

U limačima je naslov također pripao Željezničaru koji je s 1:0 svladao Dinamo iz Vidovaca i Dervišage. Za 3. mjesto je Budućnost iz Rešetara s 8:7 nakon penala pobijedila limače Marsonije. 

U najstarijoj kategoriji na turniru, onoj kod mlađih pionira u finalu su Prijatelji iz Bosanskog Broda bolje izvodili penale od Batrine te su slavili s 2:0. Za 3. mjesto je Voćin s 1:0 bio bolji od Željezničara koji se tako pokazao kao najuspješniji klub na ovogodišnjem 2. Valentinovo Kupu. 

Odigrane su i dvije revijalne utakmice. U prvoj su mame iz NK Mladost iz Pavlovaca s 3:1 pobijedile mame iz Udruge Slap. 

U drugoj revijalnoj utakmici su mlađi veterani Marsonije golovima Mašića, Cesareca i Alića s 3:1 svladali starije veterane Marsonije za koje je jedini gol zabio Zovko. Izdvojima da su za mlađe veterane nastupili: Ivan Princip, Mario Petrović, Dino Durak, Mile Bule, Dinko Rosandić, Mario Glavaš, Bernard Brnjić, Braslav Ostojić, Armin Mašić, Vjekoslav Martinović, Danijel Cesarec i Amdir Alić. Za starije veterane Marsonije igrali su: Petar Perković, Andrija Blaževac, Mato Mandžukić, Marjan Zovko, Antun Alar, Dragan Tomas, Željko Hrušovski i posuđeni igrač iz mlađih veterana Berislav Baričević. 

Sve ekipe koje su bile oduševljene su s turnirom kao i samom organizacijom koja je bila na vrlo visokom nivou, a uz predsjednika škole Igora Đakovića i njegovih svih trenera, veliku pomoć imao je u roditeljima kao i u ostalim igračima starijih selekcija koji nisu nastupili na 2. Valentinovo Kupu.  

Zadnje vijesti

Šuma u slikama, riječima i mirisima proljeća

Raspored odvoza krupnog otpada u 2019. godini u akciji "Volim svoj grad"

Obilježava se Nacionalni dan invalida rada

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Ljeto je pred vratima, vaga pod krevetom – upište Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Svečano otkrivene brončane ploče s imenima Maria Mandžukića, Ivice Olića i Ivana Rakitića

Petnaest odličja za Brođane

Zagrebačka Uspinjača osvojila Kup Hrvatske u odličnom finalu

Harmonikaši iz Livna pobjednici 9. Međunarodnog festivala harmonike Bela pl. Panthy

Ponovno buknuo požar na pilani u Trnjanima