Zdenka Bošnjak predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ u novom sazivu

Održana 1. konstituirajuća sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ u ovom sazivu. Za predsjednicu je izabrana Zdenka Bošnjak, koja je ovu dužnost vršila i u prethodnom mandatu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.10.2021
Zdenka Bošnjak predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BPŽ u novom sazivu


 U Maloj vijećnici županijske uprave jučer je održana 1. konstituirajuća sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije. Privremena porčelnica UO za poslove župana i županijske skupštine u uvodnom dijelu kazala je kako je Županijska skupštine, Sukladno odredbama Zakona o ravnopravnosti spolova kao temeljne vrednote Ustava RH, na 3. sjednici održanoj 4. listopada ustrojilo ovo županijsko radno tijelo.

Za predsjednicu je izabrana Zdenka Bošnjak, koja je ovu dužnost vršila i u prethodnom mandatu do k su za članove izabrani: Mijo Belegić, Tamara Brzičević, Damir Klaić, Dalibor Damičević, Robert Matasović, Ruža Vidović, Dubravka Petraković.

Predsjednica Povjerenstva, Zdenka Bošnjak istaknula je odličnu suradnju s Upravnim odjelom koji pruža administrativnu i tehničku potporu, predsjednikom Županijske skupštine i županom Brodsko-posavske županije.  Naglasila je kako su se u dosadašnjem radu nastojali približiti lokalnim sredinama održavajući online sjednice, organizacijom posjeta Povjerenice za ravnopravnost spolova RH i prateći trendove i novine na razini Republike Hrvatske. Dodala je i to kako su programske aktivnosti Povjerenstva vezane uz pojedine datume i aktualne društvene pojave, a posebna pozornost poklanjala se tematici nasilja u obitelji, nasilja nad djecom, žena na tržištu rada kao i ravnopravnosti spolova općenito u svim društvenim segmentima.

S takvom predanošću i aktivizmom nastavit će se i u slijedećem programskom razdoblju s ciljem promicanja ravnopravnosti u lokalnoj sredini, ali i šire.

Izvor BPŽ

Zadnje vijesti

Pronašao ubojito sredstvo i odmah pozvao policiju

Sutra se otvara klizalište u Tvrđavi Brod

Prevaren prilikom prodaje ruksaka

VIJESTI

Manje oružja, manje tragedija

Pronašao ubojito sredstvo i odmah pozvao policiju

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Pogled iza kamere na snimanju spota Mateja Matijevića za srpske zvijezde u Beogradu

FOTO GALERIJA

Sutra se otvara klizalište u Tvrđavi Brod

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji