Zbog štrajka skraćeni zimski praznici učenicima

Umjesto na praznicima, učenici u školskim klupama, u tijeku nadoknade dana izgubljenih u štrajku.

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.01.2020
 Nakon štrajka zaposlenika u osnovnim i srednjim školama, na dnevni je red došlo pitanje nadoknade dana izgubljenih u štrajku. Rad subotama, produženja školske godine i skraćivanje praznika neke su od opcija koje su bile na stolu, a velik broj izgubljenih dana rezultirao je time da su ovaj tjedan, umjesto na zimskim praznicima, učenici proveli u školskim klupama.

S obzirom da se fond sati mora zadovoljiti, zimski su praznici skraćeni za tjedan dana. S obzirom na opcije koje su bile na stolu, među kojima je bio i rad subotama, na razini županije izabrana je na najbezbolnija.  No nadoknade subotama nisu izbjegli svi učenici. Maturantima nedostaje najveći broj dana, čak 16, pa će već ovu subotu, provesti u školi.  I tako još jednom, za vrijeme proljetnih praznika. 

Školski hodnici, ponovno su puni, a na nastavi nisu tek rijetki - oni su odmora produžili, i otišli na skijanje. S roditeljima i nastavnicima je dogovoreno da se zbog zimskih odmora nikome neće praviti problemi. Baš kao što, čini se, učenici ne prave probleme s nadoknadama. 

Zadnje vijesti

Jedna novooboljela osoba u Brodsko-posavskoj županiji, bliski kontakt već ranije zaražene osobe

Uskrsna poruka biskupa Hrvatske biskupske konferencije: “Braćo i sestre, ne prestanete moliti i vjerovati u snagu molitve!”

Mogu li se Slavonski Brod i 16 općina od Oriovca do Slavonskog Šamca udružiti u teritorijalnu cjelinu?

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji