Zbog povećanog broja slučajeva zaraze, na Sveučilištu u Slavonskom Brodu nastava online

I dok iz Ministarstva znanosti i obrazovanja ovih dana dolaze vijesti o tome kako je stanje na hrvatskim sveučilištima pod kontrolom, ali da su spremna za prelazak na digitalnu nastavu ako za to bude bilo potrebe, na Sveučilištu u Slavonskom Brodu nastave nema od prošloga tjedna.

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.11.2020


 Crvena traka na vratima brodskog Sveučilište, znak je da u ove prostore više ne može ulaziti svatko. Unatoč svim epidemiološkim mjerama - mjerenju temperature, dezinficiranju i držanju razmaka, koronavirus je našao svoj put i u visoko školstvo. Hodnici fakulteta, ovih su dana zato pusti.

Već sada, nakon nešto više od tjedan dana, situacija je, navodi rektor Samardžić, mnogo povoljnija. No ponovni povratak studenata na fakultete, ovisit će i o drugim čimbenicima. 

Pa će se na temelju epidemiološkog stanja, ističe privremeni rektor  Ivan Samardžić, donositi buduće odluke. Online nastava, sama po sebi nije problem, koliko bi problem mogla biti praktična nastava. I za njeno odrađivanje, na Sveučilištu planovi već postoje.

S obzirom da je i završetak prošle akademske godine obilježila epidemije, i novu se, ističe Samardžić, ulazilo s već razrađenim planovima.

I profesorima, kao i studentima, kaže, najdraža je frontalna nastava, ali u ovim uvjetima, svi će morati biti strpljivi.

Na nacionalnoj razini, većina fakulteta za sada još kombinira na slavu online i uživo, ali, poručili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, svi su spremni na potpuni prelazak na digitalni oblik.

Zadnje vijesti

263 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata

Ne sjedajte za upravljač vozila ukoliko ste konzumirali alkohol!

Uhvaćen 18-godišnji počinitelj kaznenih djela teške krađe

FOTO GALERIJA

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu