Zbog koronavirusa otkazani gotovo svi javni događaji u svibnju

Iako je bolja epidemiološka situacija i dalje nema na vidiku javnih događaja, koncerata i većih okupljanja

Autor: Brodportal | Datum objave: 06.05.2020


 Sve bolja epidemiološka situacija, veći broj ozdravljenih, a sve manje oboljelih od koronavirusa daje nadu da će se život polako vratiti u normalu. No ipak, i za svibanj velika većina događaja već je unaprijed otkazana. Pogotovo se to odnosi na kulturu i zabavu gdje se okuplja veliki broj ljudi. 

Radnički dom, objekt čiju smo stotu godišnjicu slavili 2012. godine sada sablasno prazan čeka završetak epidemije koronavirusa. Najstarija smotra foklora Brodsko kolo prvi puta nakon 28 godine neće se održati u svibnju, a vrlo vjerojatno niti u lipnju kako je to tradicija. 

Koronavirus pomrsio je i planove za organizaciju najvećeg glazbenog i moto događaja u ovom dijelu Slavonije. Za vikend pred nama od 8. do 10. svibnja trebali smo uživati u Mega bikers susretima. Moto klub Brod svih ovih godina nisu spriječile niti kiše, oluje, čak ni posve poplavljen Poloj. No koronavirus ovoga je puta jači, događaj je prvi puta u povijesti – otkazan. Objava izvođača u veljači oduševila je mnoge ljubitelje rock svirke no čini se ostaje to samo popis dobrih želja. 

U problemima zbog najnovije situacije koja je pogodila ne samo hrvatske nego i moto klubove diljem Europe nema brojnih događaja koji su sastavni dio moto svijeta. Nema druženja, vožnje su ograničene na županije no ono što za Moto klub Brod ostaje je nada da će u listopadu održati svoj drugi važni događaj- pečenijadu za koju upravo 2020. imaju poseban plan. 

Od programa u povodu Dana grada u koji se uključuju gotovo sve brodske udruge do moto susreta, folklornih događanja pa sve do predstava, koncerata, radionica pa i nastave – sve je najvećim dijelom za svibanj u potpunosti otkazano. I dok će ih dio biti odrađen naknadno, drugi premješten za iduću godinu ima i onih koji svoj događaj nikada neće moći nadoknaditi. To su maturanti. Generacija 2019/2020. nažalost ostaje bez onog divnog zadnjeg dana škole, bez trodnevne zabave i najposebnije slavonskobrodske kostimirane Norijade.

Zadnje vijesti

77 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata, 1 osoba preminula

Sastanak u županiji s Hrvatskim vodama o obrani od poplava, navodnjavanju, aglomeraciji i budućim projektima

Osigurana dodatna sredstva za sufinanciranje europskih projekata

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja