Zbog koronavirusa 20% manje vatrogasnih intervencija

Zbog epidemije koronavirusa 20% manje vatrogasnih intervencija. Na snazi zabrana loženja vatre na otvorenom.

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.07.2020


 Sezona požara traje već neko vrijeme, što znači da je na snazi i zabrana loženja vatre na otvorenom. Iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda, građanima je zato još jednom poslan apel da se pridržavaju pravila.  Dobra vijest je da je ove godine - zbog karantene, smanjenog prometa i gospodarske djelatnosti koje su bile posljedica epidemije koronavirusa, broj intervencija značajno smanjen, i to čak za 20%. No to ne znači da ne trebamo biti na oprezu.

Tipičan radni dan u gradskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi u prvoj polovici godine većinom mirno, no to ne znači da vatrogasci, nisu u stanju pripravnosti. Jer intervencija je od početka ove kalendarske godine na području grada bilo 141. Većinom je riječ o požarima. Bilo je tu i nekoliko gašenja dimnjaka, požara na zatvorenom prostoru, intervencija u prometu...Ipak ova se godina po nečemu razlikuje od drugih. Utjecaj epidemije koronavirusa nije zaobišao niti vatrogastvo, pa je broj intervencija manji za čak 20%. Iz Javne vatrogasne postrojbe to objašnjavaju  karantenom i smanjenom gospodarskom djelatnošću. Statistički podaci, ističu JVP Grada Slavonskog Broda, nisu razlog za opuštanje, jer u tijeku je sezona požara. 

Za vrijeme požarne sezone na snazi su potpuna zabrana loženja vatre na otvorenom prostoru, i posebne mjere zaštite od požara. Sezona požara, zaključuju iz Javne vatrogasne postrojbe, za sada prolazi bez većih problema. 

Brodski vatrogasci spremni su za sve intervencije, ne samo na području grada već i cijele županije, ali i na obali gdje su u ljetnim mjesecima nažalost povećane potrebe,

Zadnje vijesti

Peta uzastopna pobjeda nogometaša Marsonije

Pet novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Teku završni infrastrukturni radovi na izgradnji Kuće Tambure

FOTO GALERIJA

Teku završni infrastrukturni radovi na izgradnji Kuće Tambure

11. Kongres pilinara jugoistočne Europe ponovno u Slavonskom Brodu

Svečano otvoren novi vrtić u Sibinju

Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije