Završnica projekta energetske obnove stare zgrade poliklinike Opće bolnice u Slavonskom Brodu

U povodu završetka projekta obnove tzv. stare zgrade poliklinike Opće bolnice "Dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu, danas u dvorištu bolnice održana je završna konferencija.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 13.10.2020


 Ukupna vrijednost navedenog projekta je 16,2 milijuna kuna, Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj radove sufinancirala je s oko 9,8 milijuna kuna.

- Sretni smo jer smo i u kriznim vremenima uspjeli odraditi ovako velik i značajan posao, na zadovoljstvo svih korisnika, pacijenata i naših djelatnika. U sklopu energetske učinkovitosti zgrada je "dobila" novo ruho, uz investiciju od gotovo 15 milijuna kuna dobili smo jednu sasvim novu radnu atmosferu, energetski učinkovitu zgradu koja, osim energetske uštede, sada na vrhu, odnosno, krovu ima i dvije fotonaponske elektrane-kazao je u uvodu ravnatelj bolnice dr.Josip Samardžić. U zadnje četiri godine, dodao je, otkad smo se vratili pod okrilje Županije, napravljeni su izuzetno veliki pomaci u smislu renoviranja i opremanja Bolnice i, na taj način, nagrađivanja onoga što Opća bolnica "Dr.Josip Benčević" je, a to je bolnica regionalnog karaktera sa svim svojim kvalitetnim kadrovima koji je "!vuku" prema europskim standardima. Pohvaljujem i ovom prilikom sve županijske vijećnike s predsjednikom te župana s njegovom ekipom, u zadnje četiri godine odradili smo veliki posao-istaknuo je dr.ravnatelj dr.Josip Samardžić.

Prema riječima zamjenika brodskoposavskog župana Damira Mirkovića, Brodsko-posavska županija nastavit će sa sličnom projektima, novo programsko razdoblje 2021--2027. i "novo" povlačenje sredstava iz EU fondova žele dočekati potpuno spremno.

-Htio bih izraziti zadovoljstvo jer smo završili prvu zgradu koju smo prijavili na energetsku obnovu. Kompletna obnova zgrade je vrijedna 15 milijuna kuna, kao investitora unutar bolničke ograde čeka nas još pet objekata. Završetkom svih tih radova kompletna bolnica bit će energetski obnovljena i učinkovita. Samo ova zgrada, završetkom obnove, ostvarit će 68 posto uštede energije, na razini godine to je oko 650.000 kuna. Brodsko-posavska županija ulaže i u buduće projekte, nedavno smo dobili građevinsku dozvolu za novu zgradu dnevne onkologije i mikrobiologije koju će zajednički koristiti Opća bolnica u Slavonskom Brodu i Županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo, u tijeku je i izrada projektne dokumentacije za zgradu centralne i hitne interventne medicine. To će isto biti nova zgrada koja će podići kvalitetu usluge brodske Bolnice-naglasio je zamjenik župana Damir Mirković.

-Uz pomoć Brodsko-posavske županije, Ministarstva regionalnog razvoja, Ministarstva zdravstva, Vlade RH i europskih fondova nabavili smo novi CT, mobilni rendgen, mamograf, C-luk, novu salu na ginekologiju, novu tzv.plavu salu na Kirurgiji, ograda oko dvorišta bolnice, nakon 120 godina, dobila je novo ruho. Zahvaljujem svim našim djelatnicima koji su svojim radom omogućili prezentiranje programa koji djeluju u smislu da napreduju ne samo struka i znanost, nego da napredujemo i arhitektonski-istaknuo je na kraju presice ravnatelj bolnice dr.Josip Samardžić.

Zadnje vijesti

59 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, jedna osoba preminula

Započeli radovi na izgradnji parkirališta u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

Prvi domaći poraz rukometašica Brod

FOTO GALERIJA

Započeli radovi na izgradnji parkirališta u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

Nakon dvjesto dana izolacije - pjesma i molitva u dvorištu Doma za starije

Konstituiran Senat Sveučilišta u Slavonskom Brodu

U Slavonskom Brodu kampanja “Kad sigurno voziš, sigurno stižeš“

Dani Erasmusa obilježeni u Ekonomsko-birotehničkoj školi