Završio Festival Novih 2013.

Nakon odgledanih 16 filmova u sklopu Festivala novih koji je ovoga vikenda obogatio kulturni i zabavni životu Slavonskom Brodu izabran je pobjednički naslov.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 16.06.2013
Među produkcijski i sadržajno različitim filmskim naslovima „Pustinja izgubljene umjetnosti“ osvojila je žiri po svim kriterijima. 80 minutni film tematizira sudbinu avangardnih ruskih umjetnika. Njegovi su autori proslavljena redateljica, dobitnica Emmy-ja Amanda Pope te Tchavdar Georgiev redatelj dokumentaraca emitiranih na National Geographicu. Uz glavnu nagradu organizatori su dodijelili i dva specijalna priznanja. Ovoga puta otišla su u ruke autora filma „U zemlji medvjeda“ slovenske redateljice Nike te „Plavi zid, crvena vrata“ kosovskih autora. Priznanja su preuzeli predstavnici dvaju veleposlanstava. Festival novih u protekla je dva dana ponovno dokazao da je program čiji renome među autorima raste. Podsjećamo osim filmskih naslova u Galeriji Ružić i na otvorenom prostoru Tvrđave događaj je ponudio i filmsku radionicu te niz popratnih događanja.

Festival je okupio eminentna imena iz brojnih zemalja. Najviše gledatelja okupila je projekcija domaćeg filma „Most“ koji su Brođani popratili pljeskom i odličnim kritikama. U sklopu Festivala novih tradicionalno uklopila se i retrospektiva Mediteran film festivala. Kao poslastica na kraju publika je za zatvaranje dvodnevnog slavlja u čast dokumentaraca pogledala hrvatsko-bugarsko-njemački film „Posljednja kola hitne pomoći u Sofiji“.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Raspred za Veliki tjedan i Uskrs u Župi Gospe Brze Pomoći

Završena kratka sezona za košarkašice Broda na Savi

HNS razmatra sve opcije oko nastavka sezone

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji