Završio 6. memorijal Krešo Blažević

Memorijal Krešo Blažević u svom 6. izdanju ovoga je vikenda ponovno pokazao. Iako je osebujni glazbenik i Brođanin ovaj svijet napustio 19. ožujka 2007. zapravo nikuda nije otišao. Živi u svojim pjesmama, stihovima. Najviše u mislima onih koji su ga voljeli.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 24.03.2013
Posebna večer bila je i za Hanu Blažević, glazbeniku i Krešinu kći koja je s bendom "Indigo 7" izvela dio pjesama iz repertoara Animatora, no i vlastitih autorskih stvari.

Prvi puta memorijal je održan u prostoru Centra mladih. U čast Kreši i njegovom bogatom stvaralaštvu na pozornici novootvorenog centra mladih sviralo je rekordnih 14 bendova, od toga njih 13 iz Slavonskog Broda. Najbolji način za promociju rocka te stvaranje novih brodskih uspješnih glazbenika.

Među bendovima sinoć su se našli stari brodski rockeri u različitim grupama koji su se kroz stihove prisjetili najboljih dana Animatora.

Osjetio se sinoć i entuzijazam mladih kreativnih ljudi koji žive za rock i svirke. Mlada grupa "Frekvencija" tako se upisala u povijest rocka jer je imala prva čast zasvirati u Centru mladih te otvoriti memorijal.

U Slavonski Brod iz Zagreba stigao je i Krešin prijatelj Predrag Bobić koji je imao čast biti dio postava Animatora krajem 80-ih.

Memorijal s akustičnom večeri, čitanjem Krešine poezije te Rock večeri u Centru mladih još je jednom podsjetio kolika je kreativnost, umjetnički potencijal, a s druge strane jednostavnost i srdačnost bila utjelovljena u jednom čovjeku – Kreši Blaževiću koji u Slavonskom Brodu ostaje rock ikona za sva vremena.

{youtube}dE6vYduT9q0|480|360{/youtube}

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Pismo nadbiskupa Hranića o slavlju Velikoga tjedna i vazmenog trodnevlja

Virtualna akcija #GrančicaMira Mladeži HDZ-a Brodsko-posavske županije

Dvije novooboljele osobe od bolesti Covid-19, još jedan zdravstveni djelatnik pozitivan

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji