Završeni radovi na izgradnji trećeg reciklažnog dvorišta u Slavonskom Brodu

Radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta su završeni. Izvođač je radove izvršio u ugovorenom roku i podnesen je zahtjev za uporabnu dozvolu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.05.2020
Završeni radovi na izgradnji trećeg reciklažnog dvorišta u Slavonskom Brodu


 Reciklažno dvorište će započeti s radom nakon izdavanja uporabne dozvole sukladno Zakonu o gradnji te nakon upisivanja reciklažnog dvorišta u Očevidnik reciklažnih dvorišta sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom.

Izgradnju trećeg reciklažnog dvorišta financira Europska unija iz Kohezijskog fonda u visini 85% prihvatljivih troškova, odnosno 593.698,00 kuna. Zahvat se odvijao na odlagalištu otpada „Vijuš“ u Slavonskom Brodu, a ovim je projektom izgrađena nadstrešnica za opasni otpad te su nabavljeni svi spremnici za otpad propisan pravilnikom o gospodarenju otpadom koji se prikuplja u reciklažnom dvorištu.

Cilj ovog projekta je potaknuti i povećati odvajanje te prikupljanje problematičnog otpada iz kućanstva, otpadnog papira, metala, stakla, plastike, tekstila i dr., smanjiti odbacivanje otpada u miješani komunalni otpad i u okoliš, povećati stopu odvojeno prikupljenog otpada te smanjiti količinu otpada koja se odlaže na odlagalište.

Izgrađeno reciklažno dvorište doprinijet će održivom gospodarenju otpadom i unaprjeđenju sustava gospodarenja otpadom. Nakon stavljanja u pogon, reciklažnim dvorištem će upravljati TD Komunalac d.o.o.

izvor: slavonski-brod.hr

Zadnje vijesti

Tri od četiri osobe razmišljaju o prekvalifikaciji, uglavnom u smjeru informacijskih tehnologija

Turistički rezultati sve bolji, gostima nudimo autentičan doživljaj

Jelić u vožnji gradom ugostio ministra Marića

VIJESTI

Istraživanje portala Moj posao

Tri od četiri osobe razmišljaju o prekvalifikaciji, uglavnom u smjeru informacijskih tehnologija

FOTO GALERIJA

Ana Lujić putnik na Europsko prvenstvo

Otkrivene brončane ploče s imenima Ane Titlić i Kornelije Kvesić

Više od 200 sportaša iz 14 klubova na međunarodnoj regati KKK Marsonia

Mazatori odlični organizatori Prvenstva Hrvatske u supersprint duatlonu, Dejan Radanac i Ines Jozić najbolji među Brođanima

"Pred noć u Slavonskom Brodu pod "palicom" Jozefine Birindžić