Završeni radovi na izgradnji trećeg reciklažnog dvorišta u Slavonskom Brodu

Radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta su završeni. Izvođač je radove izvršio u ugovorenom roku i podnesen je zahtjev za uporabnu dozvolu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.05.2020
Završeni radovi na izgradnji trećeg reciklažnog dvorišta u Slavonskom Brodu
 Reciklažno dvorište će započeti s radom nakon izdavanja uporabne dozvole sukladno Zakonu o gradnji te nakon upisivanja reciklažnog dvorišta u Očevidnik reciklažnih dvorišta sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom.

Izgradnju trećeg reciklažnog dvorišta financira Europska unija iz Kohezijskog fonda u visini 85% prihvatljivih troškova, odnosno 593.698,00 kuna. Zahvat se odvijao na odlagalištu otpada „Vijuš“ u Slavonskom Brodu, a ovim je projektom izgrađena nadstrešnica za opasni otpad te su nabavljeni svi spremnici za otpad propisan pravilnikom o gospodarenju otpadom koji se prikuplja u reciklažnom dvorištu.

Cilj ovog projekta je potaknuti i povećati odvajanje te prikupljanje problematičnog otpada iz kućanstva, otpadnog papira, metala, stakla, plastike, tekstila i dr., smanjiti odbacivanje otpada u miješani komunalni otpad i u okoliš, povećati stopu odvojeno prikupljenog otpada te smanjiti količinu otpada koja se odlaže na odlagalište.

Izgrađeno reciklažno dvorište doprinijet će održivom gospodarenju otpadom i unaprjeđenju sustava gospodarenja otpadom. Nakon stavljanja u pogon, reciklažnim dvorištem će upravljati TD Komunalac d.o.o.

izvor: slavonski-brod.hr

Zadnje vijesti

Gardun iz Garčina nakon 13 godina ponovo u Prvoj Županijskoj ligi

Zbog godišnjih, vrućine i epidemije gužvi na Korzu ovog ljeta nema

Otvoren natječaj Nadbiskupijske zaklade “Dr. Nikola Dogan”

FOTO GALERIJA

Zadnji dan manifestacije Dani Slavonca u Brodskom Stupniku za sve ljubitelje nogometa

Slavonac iz Bukovlja pobjednik Memorijalnog turnira NK Budainka Kolonija

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Gradsko kupalište na Savi i ove godine mnogima rješenje za potrebno osvježenje od ljetnih vrućina

Kadeti Oriolika drugi, a juniori treći na Prvenstvu Hrvatske