Završeni infrastrukturni radovi na obnovi zapadnog dijela Sjevernog kavalira

Zahvaljujući projektu „Obnova Tvrđave- infrastrukturni radovi“, rekonstruirano je 1.686,90 m2 zapadnog dijela Sjevernog kavalira Tvrđave Brod.

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.05.2022
Završeni infrastrukturni radovi na obnovi zapadnog dijela Sjevernog kavalira


 Završetkom infrastrukturnih radova stvoreni su preduvjeti za potrebe budućeg edukativno-multimedijskog centra koji će obuhvaćati informacijski centar, izložbeni prostor, prostor virtualne i proširene stvarnosti, multimedijalnu te prezentacijsku dvoranu, a na samom katu bit će smješten Centar za nematerijalnu baštinu te kao najveća atrakcija Zvjezdarnica Brod.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj te ukupna vrijednost projekta iznosi 21.140.760,08 kuna pri čemu je dodijeljeni iznos bespovratnih europskih sredstava 17.969.000,00 kuna.

Nakon izvedenih infrastrukturnih radova, uslijedit će projekt opremanja u kojem će se spomenuti prostor zapadnog dijela Sjevernog kavalira prenamijeniti u edukativno-multimedijalni centar koji će se temeljiti na suvremenoj informacijsko-komunikacijskoj tehnologiji zabavnog, edukativnog i istraživačkog karaktera. Konačnim dovršetkom, ovaj će edukativno-multimedijski centar dati još jedan dodatan doprinos očuvanju kulture u Slavonskom Brodu te smjestiti Tvrđavu Brod na kartu kulturno-turističkih odredišta.

izvor: slavonski-brod.hr

Zadnje vijesti

Decospan Mato Furnir najuspješniji poduzetnik u 2021. godini u izboru Fine

Održana radionica o uvođenju eura u Republici Hrvatskoj

Ivanu Nakiću i Marku Cipriću 4. Zlatna bućka

FOTO GALERIJA

Galeb pobjednik turnira Tintilinić 2022.

Svečano obilježen Dan općine Klakar

Tradicijski vikend u Vrpolju uz prvu reviju narodnih nošnji i smotru folklora

Održana smotra folklora 20. jubilarnih Oriovačkih žetvenih svečanosti

Staroslatiničko ljeto oduševilo posjetitelje uz nastupe KUD-ova, tamburaša i neponovljive Cecilije