Završena sanacija klizišta na drenovačkom groblju

Proteklih dana završeni su radovi na sanaciji klizišta na mjesnom groblju u Brodskom Drenovcu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.11.2020
Završena sanacija klizišta na drenovačkom groblju


 Radove je, vrlo stručno i kvalitetno, izvela firma "E-COP", a koštali su tridesetak tisuća kuna. Ova sredstva osigurao je  Grad Pleternica, s punim razumijevanjem i potporom gradonačelnice Antonije Jozić.

Sanacija klizišta na drenovačkom groblju, zahtijevala je hitnost, prvenstveno iz razloga što su odroni i osipanje zemlje ugrožavali grobna mjesta na gornjoj etaži groblja, a za kišnih dana mulj i blato niz klizište, slijevali su se na stazu i na grobna mjesta u doljnjoj etaži. Oblaganjem kamena i učvršćivanjem ovog klizišta ovi su problemi riješeni, a sa ovim zahvatom dobilo se i na poboljšanju statike područja oko crkve Sv. Demetrije, zaštićenog spomenika kulture, nulte kategorije, iz 14. st.

Uz prije izvedene radove na izgradnji staza na groblju u Drenovcu, koje je također sa nešto više od sedamdeset tisuća kuna financirao grad Pleternica, te sa ovom sanacijom klizišta, drenovačko groblje je dobilo potpuno drugačiji i ljepši izgled, i slobodno se može reći, da se može svrstati uz bok nekim gradskim grobljima. 

Za one koji o grobljima na pleterničkom području vode brigu, a to je Grad Pleternica, samo jedna preporuka, što bi na groblju u Drenovcu još trebalo napraviti. Radi boljeg i lakšeg pristupa grobnim mjestima na sjeverno istočnoj strani, uz samu ogradu trebalo bi izgraditi stazu, širine bar metar i pol, koja može biti i pješčana,  prije nego li to slobodno područje netko ne zauzme.

Foto: Damir Ećimović

Tekst: Franjo Memedović

Zadnje vijesti

Brođani rade kućicu za obitelj iz Nebojana

43 nove pozitivne osobe u Brodsko-posavskoj županiji, jedna preminula osoba od covid-19

Završena opsežna obnova još jednog dijela novogradiške bolnice

FOTO GALERIJA

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina

Napreduju radovi na uređenju Kuće Brlić

Dodijeljena županijska priznanja i nagrade za 2020. godinu